sushi maki - kleiner

De 10 best gelezen artikelen van 2016

Spraakmakende foodfacts, hippe foodtrends en leerzame food guides. Wat was 2016 toch een mooi jaar! Tijd om terug te blikken op de 10 artikelen die je het afgelopen jaar het leukst vond om te lezen.

In 2016 …

1. … gingen we rollend naar huis.

foodfestivals-header

Makkelijk en lekker streetfood, hippe foodtrucks en fijne deuntjes op straat: in 2016 waren we nog niet uitgekeken op foodfestivals. Het maakte ons niet uit of dit nou in Amsterdam of Groningen was, we wilden er allemaal bij zijn!

2. … ontdekten we nieuwe hotspots.

beste-nieuwkomers-2016

In het afgelopen jaar zijn er weer veel goede, nieuwe restaurants bij Thuisbezorgd.nl aangesloten. We waren massaal nieuwsgierig naar de nieuwe categorie ‘beste nieuwkomers’, die deel uitmaakte van onze beste restaurants-verkiezing.

3. … bleven we ons verbazen over alle spraakmakende foodfacts.

weetjes-over-eten

Wist jij dat de naam van de avocado is afgeleid van de mannelijke testikel? Met dit lange artikel vol mythes en weetjes over eten en drinken hadden we een flinke portie leesvoer en ‘munitie’ om eens goed de wijsneus uit te hangen bij het koffiepraatje op kantoor.

4. … bezochten we massaal foodhallen en -markten.

foodhallen-wereld

Lekker eten, een gezellig dagje weg en toch je boodschappen doen. Het klonk voor veel mensen als een match made in heaven. We bezochten dan ook massaal foodhallen en -markten in steden over de hele wereld: van Amsterdam tot Bangkok, niets was ons te gek!

5. … gingen we alleen voor het allerbeste.

best-beoordeelde-restaurants-2016

Net als elk jaar sloten we 2016 af met de bekendmaking van de winnaars van onze beste restaurants-verkiezing. Altijd weer een spannend moment! Natuurlijk wilden we allemaal weten welke restaurants er in de prijzen zijn gevallen.

6. … waren we dol op stevige stamppotten.

stevige-stamppotten

Hoe spannend en exotisch sommige gerechten ook klinken, soms verlangen we gewoon naar oer-Hollandse stamppotten. En al helemaal in de winter! Boerenkool, hutspot, zuurkool of old school hete bliksem: stuk voor stuk heerlijke, stevige gerechten waar we lekker warm van werden – letterlijk en figuurlijk.

7. … waren we nieuwsgierig naar het beste van de maand.

restaurant-van-de-maand-januari

Nachtenlang piekeren, buikpijn van de spanning, klamme handjes. We keken er de hele maand vol spanning naar uit: is mijn favoriete restaurant verkozen tot het beste restaurant van de maand? In januari 2016 konden we het helemaal niet meer houden en keken we non-stop naar dit artikel.

8. … konden we geen genoeg krijgen van snacks.

meest-bestelde-snacks

Veel mensen kun je ’s nachts wakker maken voor een lekkere snack. Ook na het stappen zijn snacks populair. Want zeg nou zelf: een warme kroket, bitterbal of berenklauw gaat er na een nachtje doorhalen wel in. Op ons blog hebben we in 2016 kunnen genieten van onze top 20 meest bestelde snacks van het jaar ervoor.

9. … werden we echte sushi-experts.

sushi-guide

Maki, nigiri, chirashi: in 2016 was dit geen ‘Japans’ meer voor ons en werden we zelfs echte sushi-experts door onze handige Sushi Guide. Sake maki anyone? De niet-zo-geheimzinnige sushirol met zalm werd onze nieuwe favoriet.

10. … leerden we alles over de Indiase keuken.

indian-food-guide

In Japan eten ze rijst met stokjes, in India eten ze curry’s. Dat was waarschijnlijk zo’n beetje het enige wat je wist over deze landen. Dankzij onze food guides in 2016 zijn we een stuk wijzer geworden over buitenlandse gerechten en eetgewoonten. Door de Indian Food Guide kwamen we erachter dat Indiërs wel meer eten dan alleen curry.

Natuurlijk trakteren we jou dit jaar ook weer op jouw dagelijkse dosis foodspiratie. Wij hebben er zin in! Jij ook? 

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments