Matsutake

Top 10 duurste eten en drinken op aarde

Op Thuisbezorgd.nl vind je vaak maaltijden voor een paar euro’s. Het leek ons dan ook weleens leuk om uit te zoeken wat de duurste ingredienten zijn. En deze verwacht je niet zo snel! Hieronder vind je onze top 10 van het duurste eten en drinken op aarde.

De 10 duurste ingredienten per kilo

Densuke Watermeloen10. Densuke-watermeloen: $750

De zwarte Densuke-watermeloen komt uit Japan en weegt gemiddeld 8 kilo. Deze watermeloen kost maar liefst $6.100. De meloen groeit alleen op het Japanse eiland Hokkaido. De prijs hangt van de oogst af, maar per jaar worden er enkele duizenden Densuke-watermeloenen geoogst.

 

Kobe vlees9. Kobe-vlees: $1.000

Kobe-vlees is ook weer afkomstig uit Japan en komt van de Tajima-ushi: dit is een bepaald type Wagyu-koe die volgens eeuwenoude tradities wordt opgegroeid.

 

 

Elandmelk8. Elandmelk: $1.000

Het melk van de eland is net zo duur als het Kobe-vlees. Elandmelk is populair in Rusland en in Zweden. Ze geloven hier namelijk dat de melk goed is voor je gezondheid, omdat deze tegen ziektes zou helpen. De melk is erg schaars en de vraag is hoog. Daarom moet je er flink voor in de buidel tasten.

 

 

Blauwvintonijn7. Blauwvintonijn: $2.500

De blauwvintonijn wordt met uitsterven bedreigd en dan raad je het al: de prijzen schieten omhoog. Een blauwvintonijn van 300 kilo is ooit geveild voor $736.000, wat neerkomt op $2.500 per kilo. Uiteraard zou deze mooie vis nooit meer gegeten mogen worden, totdat ze niet meer worden bedreigd!

 

Matsutake6. Matsutake: $4.000

Matsutake staat op de zesde plek en komt ook weer uit Japan. Paddenstoelen zijn altijd wel prijzig, maar de matsutake is de duurste met $4.000 per kilo. De bomen waaronder ze groeien worden met uitsterven bedreigd, en dus ook de matsutake.

 

 

Saffraan5. Saffraan: $5.000

Het dure kruid saffraan wordt met de hand geplukt. Om een kilo saffraan bij elkaar te verzamelen zijn er ongeveer 150.000 sprietjes nodig. Gelukkig heb je bij het koken niet zoveel saffraan nodig: een enkel draadje saffraan is voldoende om een liter kokend water in een uur een diepgele kleur te geven. Saffraan behoort tot een van de duurste substanties op aarde.

Tieguanyin Thee4. Tie Guan Yin-thee: $6.600

Tie Guan Yin-thee is een luxe variant van de bekende oolongthee. Je betaalt voor een kilo maar liefst $6.600, waar je natuurlijk wel heel veel kopjes thee van kunt zetten …

 

 

 

Witte Truffel3. Witte truffel: $7.000

Witte truffel is de beroemde truffel uit Europa, waarvan de prijs kan oplopen tot wel $7.000 per kilo. De prijs is zo hoog, doordat ze moeilijk te vinden zijn. Ze groeien onder de grond aan de voet van een eikenboom. Om ze te vinden worden honden of varkens ingezet. Varkens zijn dol op truffel, waardoor de voorkeur uitgaat naar honden.

Yubari King Meloenen2. Yubari King-meloenen: $26.000

De Yubari King-meloenen komen ook weer uit Japan en worden gezien als een luxeproduct. Je kunt in een supermarkt in Japan al een vinden vanaf $100, maar er zijn recordprijzen betaald van $26.000 vanwege de grootte en de kwaliteit van de Yubari King-meloenen.

 

 

Almas kaviaar1. Almaskaviaar: $39.500

De Almaskaviaar is de meest zeldzame variant van de bekende Beluga-kaviaar. En iets wat zeldzaam is, kost altijd veel. Dit geldt ook zeker voor de Almaskaviaar. Maar als je $39.500 per kilo betaalt, krijg je het wel in een mooi gouden doosje. Dat mag natuurlijk ook wel voor die prijs!

 

Vind je het te duur?

De bovenstaande ingredienten zijn natuurlijk erg prijzig: ze zijn dan ook voor de meeste mensen onbetaalbaar. Heb je er wel trek van gekregen? Bestel dan gewoon een goedkope maaltijd via Thuisbezorgd.nl!

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments