pretparken-kerst

11 tips om te doen tijdens jouw kerstvakantie

Nog even en dan is de Sint weer terug naar Spanje. Voor je het weet, tuigen we dan onze kerstboom alweer op voor de feestdagen. Door al die feestdrukte zouden we bijna vergeten dat we ervoor ook nog vakantie hebben. En dan hebben we genoeg tijd om even op adem te komen en leuke dingen te doen!

Op stap

1. Bezoek kerstmarkten

kerstmarkten

De kerstvakantie is de ideale tijd om kerstmarkten te bezoeken. Je kunt hier genieten van sfeervolle verlichting, leuke kerstspulletjes en lekker eten. Ook hebben veel kerstmarkten leuke attracties voor kinderen. Bekijk ons handige overzicht van de leukste kerstmarkten in Nederland en Duitsland.

2. Maak jouw winterpicknick

winterbarbecue

In de winter picknicken? Ja, dat kan! Natuurlijk heb je dan wel de juiste spullen nodig. Als je alle benodigdheden in huis hebt gehaald, dan kan een winterpicknick zeker romantisch zijn. En al helemaal als je dit in de sneeuw kunt doen! Bekijk onze tips voor de perfecte winterpicknick.

3. Maak een boswandeling

boswandeling-winter

Het is natuurlijk lekker om op regenachtige dagen in bed te blijven liggen, maar er zijn gelukkig ook mooie winterse dagen. Op zulke mooie dagen is het leuk om een goede boswandeling te maken. Daarnaast geeft frisse lucht je weer nieuwe energie en heb je de tijd om bij te kletsen met je gezin, partner of vrienden.

4. Bezoek pretparken

pretparken-kerst

Het is ook leuk om tijdens de kerstvakantie een pretpark te bezoeken. Een aantal pretparken heeft een speciaal winterthema, zoals de Efteling en Toverland. Hierdoor is het pretpark omgebouwd in winterse sferen met kampvuren, ijsbanen en andere activiteiten. Een echte aanrader!

5. Ga een weekendje weg

weekendje-weg

Boek in je kerstvakantie lekker een weekendje weg, zodat je bijvoorbeeld in het begin of aan het einde van je vakantie er nog echt even ‘uit’ bent. Houd bij het boeken goed de weersvoorspellingen in de gaten, zodat je daar je bestemming en verblijf op kunt afstemmen.

6. Relax met een dag sauna

sauna-vriendinnen

Het is goed om af en toe even rust te nemen, vooral in de drukke decembermaand. Gebruik dan ook je kerstvakantie om even goed te ontspannen. Plan bijvoorbeeld een gezellige dag in een sauna of zwembad met je gezin, partner of vrienden.

7. Ga kerstshoppen

kerstshoppen

In de kerstperiode zijn grote steden mooi versierd en verlicht. Daarnaast zijn de feestelijke etalages vaak leuk om te bewonderen. Dat zijn al genoeg redenen om de straten op te gaan en kerstinkopen te doen! Ga ook vooral eens naar Duitsland om te shoppen: dat is niet eens zo ver vanaf hier en dan geniet je toch weer van een andere (kerst)sfeer.

Thuis

8. Kijk kerstfilms

relaxen-met-kleedje

Het kan natuurlijk zijn dat het slecht weer is, of dat je gewoon zin hebt om thuis te blijven. En wat je dan doet? Dan kijk je lekker naar slappe kerstfilms! Zorg dan wel eerst voor de nodige voorbereidingen: zacht dekentje, warme chocolademelk en lekkere hapjes. Bestel jouw kerst eten voor een perfecte chilldag.

9. Bak een taart

Heb je toch zin om wat te doen in huis? Laat dan de innerlijke keukenprins(es) in je los en bak eens een taart. Het zal je verbazen hoeveel voldoening het je geeft zodra je huis zich vult met een heerlijke bakgeur en jij je zelfgebakken taart uit de oven haalt. Geniet er met je gezin van, of nodig je vrienden uit. Meteen een goed excuus om even lekker bij te kletsen!

10. Ruim op

Combineer het nuttige met het aangename: zet een lekker muziekje op en ruim je huis op. Nu heb je er de tijd voor! Als je het nog leuker wilt maken voor jezelf, dan tuig je erna ook meteen de kerstboom op. Zo ben jij na deze productieve vakantiedag helemaal klaar voor de kerstdagen.

11. Speel spelletjes

gezin-speelt

Je kunt je huis opruimen, maar je kunt ook de tijd gebruiken om spelletjes te spelen met je gezin, partner of vrienden. Speel bijvoorbeeld weer eens ouderwetse gezelschapsspellen, zoals ganzenbord of mens-erger-je-niet. Lekker nostalgisch!

Ik hoop dat ik je genoeg tips heb gegeven voor in de kerstvakantie. Heb jij nog andere tips voor onze bezoekers? Reageer dan hieronder!

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments