5 sluwe foodhacks voor 1 april

Over twee weken is het alweer 1 april! Tijd om leuke streken uit te halen bij je familie, vrienden en collega’s. Mocht je nog geen goede grappen op stapel hebben, dan heb ik een paar geinige grollen voor je bedacht. Om bij het thema Thuisbezorgd.nl te blijven hebben alle geintjes iets met eten te maken.

1. Wat is dat groene spul op mijn patat?!

Je kunt je tafelgenoten er heel gemakkelijk inluizen door een eetbare kleurstof door een saus (bijvoorbeeld mayonaise) te doen. Denk aan de vieze gezichten die ze zullen trekken als hun saus er felgroen uitziet, of wanneer hun pindasaus mayonaise blijkt te zijn. Muahahahaaa!

groene mayonaise - 1 april

2. 1 april hamburger-surprise!

Heb je een enthousiaste carnivoor in je vriendengroep, dan kun je deze leuke grap met hem uithalen: bestel een hamburger voor hem en vervang stiekem het hamburgervlees met een rond stuk bruinbrood. Zorg er vervolgens voor dat je mobieltje klaarstaat om een foto van zijn gezicht te maken nadat hij zijn eerste hap heeft genomen. Priceless!

hamburger surprise - 1 april

3. Toen was je drankje plotseling niet meer vloeibaar

Deze is een beetje ingewikkelder om te maken. Smelt wat gelatineblaadjes in vruchtensap, cola, of een ander drankje, door het aan de kook te brengen. Giet het sap vervolgens in glazen en zet ze in de koelkast om op te stijven. Als je gasten er zijn doe je alsof je het drinken net in de glazen hebt geschonken. Nu kun je achterover zitten en je verkneukelen over hun verbaasde gezichten als blijkt dat hun drinken hard is geworden!

eetbaar sap - 1 april

4. Pizzasmoothie, de nieuwste healthtrend!

Verblijd je gezondheidsbewuste vrienden met een wel erg speciale smoothie! Blend hiervoor een pizza, samen met wat extra tomatensap en biedt het aan als een gezonde lunchsnack. Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat ze wat van je zullen aannemen! (Of juist niet… Het blijft per slot van rekening pizza!)

pizza smoothie - 1 april

5. Vervang de vis op sushi door eetbare insecten

Stel je verwacht een lekker stukje tonijn op je sushi, maar in plaats daarvan ligt er een sprinkhaan die je met doordringende, glimmende kraaloogjes aankijkt. Ja, dat is even schrikken hè! Voeg daarom op 1 april lekker griezelig uitziende, eetbare insecten toe aan je bestelde sushi.

sprinkhaan sushi - 1 april

Ben je van plan om een van deze grappen uit te voeren, of heb je zelf nog coole ideeën voor geniepige grapjes, laat het ons dan weten in de comments!

Jelena author

Vanuit het hoge Noorden ben ik (met een omleiding via München) overgevlogen naar het midden van Nederland. En zo kwam ik bij Thuisbezorgd.nl terecht! Ik ben dol op lekker eten, schrijven, lezen, drummen en Japan.

Comments