Boomhut-restaurants: knus en avontuurlijk dineren

Op het internet kun je veel hotels in de vorm van boomhutten vinden. Het is een trend waarvan ik hoop dat deze nog lang blijft bestaan, want wie droomde er als kind niet van om in een echte boomhut te overnachten? Naast boomhut-hotels, zijn er ook boomhut-restaurants waar je, omringd door bomen en takken, net als een minpin of boself kunt genieten van een lekkere maaltijd.

Alnwick Garden Treehouse Restaurant Schotland

De Alnwick Garden Treehouse is niet zo zeer een boomhut, maar eerder een boompaleis. Het gebouw wordt gebruikt als een soort buurtcentrum en er worden films getoond en activiteiten georganiseerd. In het hart van de boomhut bevindt zich een knus restaurant, compleet met open haard en bomen die door de vloer groeien, waar je lekkere lokale specialiteiten kunt nuttigen.

alnwick-garden-restaurant-groot-brittanie

Foto: bordersjourneys.co.uk

Nanjya-Monjya boomhutcafé Yokohama, Japan

Stel je loopt door het drukke Yokohama en je hoort wat geluiden uit een boom komen. Je kijkt op en ziet mensen op een terrasje van een grote boomhut zitten, genietend van een bagel en een drankje. Ik zou me, nadat ik van verbazing stijl achterover was gevallen en weer opgekrabbeld ben, meteen naar boven begeven en gezellig meedoen!

Het café en het huis ernaast zijn 2012 gebouwd door Koji Ozeki van Ozeki Lab. Het vrolijk gekleurde huis is een share-house (een soort commune) en wordt bewoond door meerdere verschillende mensen.

ninja-monja-boomhut-cafe

Bron: outdoorjapan.com

Treehouse Café Britse Maagdeneilanden

Deze boomhut is op een 300 jaar oude boom op het eiland Virgin Gorda gebouwd. Terwijl je in dit restaurant zit te eten, heb je een spectaculair uitzicht van het eiland en de oceaan eromheen.

rock-garden-treehouse-cafe-carribean

Foto: youtube

Oasis Treehouse Restaurant Thailand

Ook deze boomhut van Oasis restaurant bevindt zich op een eiland. In dit geval het eiland Koh Chang in Thailand. Met een hapje of een drankje kun je genieten van het fantastische uitzicht over de zee en het eiland.

treehouse-koh-chang-thailand

Foto: treehousemap.com

Treepod Dining Thailand

Dit lijkt me nu de meest romantische plek op aarde om met je geliefde te dineren. Je hebt je eigen ‘pod’ hoog in de lucht, waar niemand (behalve de ober) je kan storen. Ik denk dat in deze boomhut veel aanzoeken worden gedaan… zwijmel…

treepod-dining-thailand

Bron: luxuryaccommodationsblog.com

Redwoods Treehouse Nieuw-Zeeland

De Redwoods Treehouse bevindt zich in Auckland, Nieuw-Zeeland. Dit architectonische kunstwerk is in 2008 voor een reclamecampagne van Yellow Pages (de Nieuw-Zeelandse versie van de Gouden Gids) gebouwd, en ze hadden er maar 66 dagen voor nodig!

De boomhut is – van punt tot punt – 40 meter hoog en in het midden 10 meter wijd. Het hout dat ervoor is gebruikt komt van duurzaam geteelde dennen en populieren. Na de opening was de boomhut tijdelijk open voor het publiek, in de vorm van een restaurant. Nu kun je het afhuren voor privéfeesten.

redwoods-treehouse

Foto: drawnoutdoors.wordpress.com

Ken jij een boomhut-restaurant dat niet in het lijstje staat? Vertel erover in de comments!

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments