de-librije

Chique gerechten van 14 sterrenrestaurants

Ons land kent een aantal gerenommeerde 1-, 2- en 3-sterrenrestaurants: van De Hoefslag in Bosch en Duin tot De Librije in Zwolle. Heb jij al eens chic gedineerd? Misschien wissel je graag luxe etentjes buiten de deur af met een luie Thuisbezorgd.nl-avond, of is eten bij een sterrenrestaurant juist nog een hele grote droom van jou. Dan heb ik goed nieuws voor je, want vandaag lees je alles over chique gerechten van 14 sterrenrestaurants!

Amsterdam

1. Librije’s Zusje**

librije's zusje kabeljauw

Bron: Elizabeth On Food

Librije’s Zusje is onderdeel van De Librije en is het tweede ‘zusje’ van het restaurant. Librije’s Zusje in Amsterdam is gevestigd in het Waldorf Astoria Hotel. Je kunt hier terecht voor lunch en diner, waarbij je vanaf drie gangen geniet van heerlijke gerechtjes. Ook is er een à-la-cartemenu.
In dit bordje vind je in groene thee gemarineerde kabeljauw met daarbij bruine algen, groene bonen en radijs.

2. Bord’Eau**

bord'eau-appel-dessert

Bron: Elizabeth On Food

Bord’Eau in Amsterdam mag zich met twee Michelinsterren ook zeker een toprestaurant noemen. Onder leiding van executive chef Richard van Oostenbrugge krijg je hier de mooiste gerechtjes voorgeschoteld. Het signatuur appeldessert is hier een waar kunstwerkje: het bestaat uit ‘geblazen’ suikerappel met een kern van appelsorbet en chocoladepitten, op een ring van bladerdeeg, gevuld met gezouten karamel en in citroenverbena gemarineerde appelballen. Da’s een mond vol, hè? 😉

Rotterdam

3. Fred**

fred-rotterdam-tonijntartaar

Bron: De Genietende Foodie

Fred, het sterrenrestaurant in Rotterdam, is vernoemd naar de eigenaar en chef-kok Fred Mustert. Het restaurant is gespecialiseerd in de klassieke Franse keuken. Je kunt hier drie tot zelfs acht gangen eten, of je kiest voor een à-la-cartemenu. Op dit bordje zie je een voorgerechtje van tonijntartaar met in het midden een klein bolletje kerrie-ijs. Daaronder ligt er kaviaar, met daarbij diverse meloenballetjes, huisgemaakte sesamkoekjes en eetbare bloemetjes.

4. Parkheuvel**

parkheuvel-rotterdam-rundtartaar

Bron: Restaurantrecensies van Carla

Naast Fred, is ook sterrenrestaurant Parkheuvel de trots van Rotterdam. Onder leiding van chef-kok Erik van Loo komen de lekkerste gerechtjes op tafel. Een van zijn signatuurgerechten is een rechthoekige steak tartare met gepocheerde kwarteleitjes, groene kruiden en tafelzuur. Daarbij zie je radijsjes, pitten en zaden en wat krokantjes van brood.

Den Haag

5. Calla’s*

calla's-den-haag-eendenlever

Bron: Restaurant Den Haag

Calla’s is een echt stads sterrenrestaurant met lokale en regionale gerechten. Onder leiding van chef-kok Ronald van Roon bereiden de koks klassiek-Franse gerechten. Extra bijzonder aan dit restaurant: veel verse groenten en kruiden zijn afkomstig uit de eigen groentetuin in Wassenaar. Op dit bordje zie je gemarineerde eendenlever met witte asperge, grapefruit en zilte groenten (exclusieve zeegroenten, red.).

6. HanTing Cuisine*

hanting-cuisine-den-haag

Bron: Expedia

HanTing Cuisine is een sterrenrestaurant onder leiding van chef-kok Xiao Han Ji. Door de combinatie van de Oosterse en de Franse keuken, heeft het restaurant een eigen unieke stijl gecreëerd. Je kunt hier drie tot zes gangen eten, maar je kunt ook bijzondere gerechten bestellen van het à-la-cartemenu. Op het bord zie je kumquat, dogbane leaf en yuzu (een Chinese citrusvrucht, een kruidsoort en een Japanse citrusvrucht, red.).

Utrecht

7. Kasteel Heemstede* in Houten

Bron: TripAdvisor

Het is natuurlijk al heel bijzonder om te eten in een kasteel. Bij het restaurant van Kasteel Heemstede in Houten eet je ook nog eens heel chic. Geniet hier van drie of zelfs zeven gangen, of kies iets uit het à-la-cartemenu. Dit menu is gebaseerd op de seizoenen en wisselt elke acht tot tien weken. Op het bord zie je een voorgerecht van kreeft met meloen.

8. De Hoefslag* in Bosch en Duin

de-hoefslag-tongschar-met-paling

Bron: Restaurantrecensies van Carla

In de bosrijke omgeving van Bosch en Duin bevindt zich sterrenrestaurant De Hoefslag. Chef-kok Karl van Baggem en zijn team zorgen voor een ‘unieke gastronomische beleving’. Op het bord zie je tongschar met paling, crème van artisjok en druif, mousserende druiven, gelei van sherry en een beurre blanc-saus met gezouten citroen en gerookte boter.

Noord-Brabant

9. De Lindehof** in Nuenen

de-lindehof-reefilet

Bron: Restaurantrecensies van Carla

Ben je in de buurt van Nuenen? Bezoek dan zeker eens toprestaurant De Lindehof. Chef-kok Soenil Bahadoer heeft een grote passie voor koken, en dat proef je. Op dit bord zie je reefilet en het haasje van de ree, samen met wat kool, bloedworst, een jus van jenever met bessen, poeder van bes en groenten.

10. De Karpendonkse Hoeve* in Eindhoven

de-karpendonkse-hoeve-eindhoven-zeebaars

Bron: Thijs Albers via Foodspotting

De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft al meer dan 35 jaar een Michelinster. En dat is meer dan verdiend! Extra bijzonder aan dit restaurant: de eigenaar is geen chef-kok, maar een toprestaurateur. Ingrid van Eeghem leidt dit restaurant al vele jaren zeer succesvol, waardoor ze de reputatie van het restaurant en de kwaliteit van de gerechten hoog weet te houden. Op dit bord zie je rauwe gemarineerde zeebaars, groene curry en gadogado.

Maastricht

11. Beluga Loves You**

culy-beluga-loves-you-maastricht

Bron: Culy

Sterrenchef Hans van Wolde runt samen met zijn ex-vrouw Daniëlle toprestaurant Beluga in Maastricht. Hij besloot in 2013 zijn koers te veranderen. Hij vernieuwde het restaurant, veranderde het menu, de prijzen en de naam. Het resultaat? Beluga Loves You: nog steeds een prestigieus restaurant met sterwaardige gerechten, maar dan toegankelijker voor iedereen door de vriendelijkere prijzen. Op het bord zie je kalfsvlees met kalfswangetjes, couscous en een jus van Madeira.

12. Tout à Fait*

bietjes-bitterbal-tout-a-fait-maastricht

Bron: Iens

Tout à Fait is een sterrenrestaurant dat gevestigd is in het historische centrum van Maastricht. Chef-kok Bart Ausems verrast zijn gasten met subtiele en originele combinaties, waarbij hij ook de traditie in ere houdt. Op dit bord zie je gerookte bietjes, bitterbal van parmezaan met een stukje brood.

Overijssel

13. De Librije*** in Zwolle

de-librije

Bron: De Librije

De Librije in Zwolle is het tweede restaurant in Nederland met maar liefst drie Michelinsterren. Het restaurant is van chef-kok Jonnie en zijn vrouw Thérèse Boer. Wat De Librije nu zo bijzonder maakt? Dat zit ‘m in de combinatie van pure streekproducten, de nieuwste kooktechnieken en een liefde voor lekker eten en mooie wijnen. Op dit bord zie je een waar kunstwerk: ganzenlever, noordzeekrab met zwarte olijf. Bijna te mooi om op te eten!

Gelderland

14. De Leest*** in Vaassen

de-leest-vaassen-gebakken-schol

Bron: De Stentor

De Leest in Vaassen was het eerste restaurant in Nederland met drie Michelinsterren. Jacob Jan Boerma en Kim Veldman runnen het restaurant sinds 2002 met veel passie. In een rustige en moderne sfeer geniet je met al je aandacht van heerlijke gerechten. Op dit bord zie je gebakken schol met wortel en biet en jonge blaadjes veldsla met een schuimige klassieke visjus.

Bekijk het complete en meest actuele overzicht op de website van Michelin.

Lijken deze gerechten jou lekker, maar vind je het net iets te fancy? Bestel dan jouw favoriete eten gewoon via Thuisbezorgd.nl!

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments