Dag van de student: zo vaak denken jullie aan eten tijdens het studeren!

Stel je voor: de deadline van je verslag of tentamen komt met rasse schreden nader. Je hebt eindelijk een rustig plekje gevonden, al je spullen op tafel uitgespreid, je mobiel op stil gezet en… je maag begint als een gek te knorren… Zo hard, dat omringende studenten je boos aankijken omdat je ze van hun werk houdt. Negeer je de honger en werk je gewoon door, ga je zitten dagdromen over eten, of ren je de bieb uit, op zoek naar voedsel?

Twitter-peiling dag van de student

Ter ere van de internationale dag van de student op 17 november jongstleden, hebben wij de studenten op Twitter gevraagd hoe vaak ze tijdens het studeren aan eten denken. In de peiling kon je kiezen tussen:

  • Nooit. Doorbikkelen
  • Af en toe
  • Constant
  • Studeren, wat is dat?

twitter-poll-dag-van-student

Wat zou jij antwoorden? Ben je een echte studiebol die zich zo diep op zijn werk kan concentreren dat hij zijn honger niet eens voelt? Of gaat je maag spontaan knorren zodra je je studieboek openslaat?

Nek-aan-nek-race

Studeren kost energie en dat blijkt maar weer. Wel 42% van de 372 respondenten heeft continu honger tijdens het studeren…

uitslag-poll-dag-van-de-student

…als ze al überhaupt aan het werk gaan! Het was namelijk een nek-aan-nek-race tussen de antwoorden ‘Constant’ en ‘Studeren, wat is dat?’. Wel 40% van de respondenten heeft nog nooit van studeren gehoord, terwijl maar 5% hard doorwerkt zonder aan eten te denken. Die laatste groep zorgt er vast voor dat ze voor het studeren een flinke maaltijd hebben gegeten. 😛

Constant honger

Ook de reacties gaven duidelijk aan wat de winnaar was:

reactie-bambi3 reactie-sanne3

reactie-celineTwan lost het probleem op heel slimme wijze op:

reactie-twan3

Misschien ook een goede oplossing voor alle hongerige studenten: gewoon lekker eten (bestellen) tijdens het studeren!

header-dag-van-de-student

Jelena author

Vanuit het hoge Noorden ben ik (met een omleiding via München) overgevlogen naar het midden van Nederland. En zo kwam ik bij Thuisbezorgd.nl terecht! Ik ben dol op lekker eten, schrijven, lezen, drummen en Japan.

Comments