sushibowl

Sushi, maar dan anders: de 8 lekkerste sushivariaties

Ben jij net als ik gek op sushi? Dan ken je inmiddels vast alle sushisoorten uit je hoofd. Als je sushi bestelt, dan is de menukaart door onze Sushi Guide ook helemaal geen ‘Japans’ meer voor je. Temaki en een zeewiersalade als lunch, maki’s en nigiri’s met een misosoepje als diner met je lover of een sushi party met al je vrienden en familie: je geniet nog steeds ontzettend van sushi, voor welke gelegenheid dan ook. Maar heb je weleens je tanden gezet in een sushiburger of een sushitaart op je verjaardag gekregen? Nee, dat dacht ik al. Bekijk hier de lekkerste sushivariaties!

1. Sushiburger

Op Instagram zijn ze op dit moment helemaal hot: de sushiburgers. Zoek maar eens, en je komt de mooiste exemplaren tegen. Ware #foodporn.

2. Sushipizza

De sushipizza is echt een soort schilderij, zo mooi. Bijna te mooi om op te eten. En toch is het de ideale oplossing als je niet kunt kiezen tussen sushi en pizza.

3. Sushiburrito

Een foto die door axb0118 is geplaatst op

De sushiburrito is een lekker streetfoodhapje. Handig om to go mee te nemen voor onderweg, of voor een relaxte dag in het park. 

4. Quinoa-sushi

Hoe verantwoord wil je je sushi hebben? Gezonder dan dit wordt het niet. Ik vraag me wel af of ‘ie ook lekkerder is dan de ‘normale’ sushi, maar je kunt natuurlijk altijd een hapje wagen.

5. Omeletsushi

Mmm, dit lijkt me nou echt een lekkere sushi als ontbijt of lunch. Ook leuk om als verantwoorde snack op een feestje uit te delen!

6. Sushi bowl

sushibowl

Bron: Little Spoon

En wat dacht je van deze vrolijke sushi bowl? Ook wel ‘sushi voor luie mensen’ genoemd, want zeg nou zelf: je hoeft er niet veel voor te doen. Je gooit wat ingrediënten op je bord en hoppa, je hebt je hippe sushi bowl! Het maken van de perfecte foto is natuurlijk een ander verhaal.

7. Baconsushi

bacon-sushi-recept-stokjes

Als je trek hebt in een flinke hap, dan is de baconsushi misschien iets voor jou. Onze Duitse collega’s hebben deze eens gemaakt. Of ‘ie lekker was? Dat hoef je natuurlijk niet te vragen. Bacon, sushi: een match made in heaven!

8. Sushi-taart

sushi-taartje

Op een gezondere manier je verjaardag vieren? Trakteer dan eens op een sushitaart! Wedden dat je extra punten scoort bij je (schoon)familie? 😉

Welke sushivariatie wil jij eens proberen? 

Tip: bestel jouw favoriete sushi via Thuisbezorgd.nl! Kijk snel voor een bezorgrestaurant bij jou in de buurt. We hebben trouwens de beste sushi tenten van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam op een rij gezet.

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments