foodsoulfestival-foodtrucks-1

14 x de hipste foodfestivals van 2015

Eten: je hebt het nodig, je wordt er blij van en het is gezellig. Er zijn dan ook steeds meer hippe foodfestivals waar je met je vrienden kunt genieten van lekker eten en gezelligheid. En wij vinden dat bij Thuisbezorgd.nl natuurlijk hartstikke leuk, want wij zijn gek op eten! Daarom gaan we binnenkort zelf naar het foodfestival ‘Rollende Keukens’ in Amsterdam om de laatste foodtrends te spotten, de culinaire sfeer te proeven en natuurlijk inspiratie op te doen voor nieuwe, gezonde gerechten. Wil jij alvast weten welke foodfestivals jij allemaal kunt bezoeken dit jaar? Bekijk dan ons handige overzicht!

April

1. Culy Food Festival

Culy-Food-Festival-01

Culy – het bekende foodblog – organiseert dit jaar een uniek foodfestival, waarbij je kunt genieten van heerlijk gezond eten en ‘guilty pleasures’, workshops en diverse activiteiten, zoals de Culy-bioscoop en de Vergeten Groente Bingo.

Wanneer? 4 en 5 april 2015
Waar? Sugar City, Halfweg
Info? Culy Food Festival

2. Viva Las Vega’s Food Festival

Viva Las Vegas Food Festival

Viva Las Vega’s Food Festival draait allemaal om plantaardig eten en gezelligheid. Op deze dag kun je genieten van diverse workshops, films, een food market, sprekers en activiteiten. Eet jij graag vegetarisch of veganistisch, of wil jij je gewoon eens onderdompelen in dit wereldje? Bezoek dan zeker dit festival!

Wanneer? 26 april 2015
Waar? Brebl, Honigfabriek, Nijmegen
Info? Viva Las Vega’s Food Festival

Mei

3. Food Film Festival

Food Film Festival 2015

Het Food Film Festival bestaat dit jaar vijf jaar. En dit gaan ze vieren door het helemaal anders te doen! Dit jaar trekt het festival door heel het land, waarbij ze beginnen in Groningen en vanuit daar doorgaan naar Utrecht en nog drie steden. Tijdens dit festival kun je genieten van de drie F’s: Food, Film en Festival.

Wanneer? Vanaf mei 2015 (data worden nog bekendgemaakt)
Waar? Verschillende locaties (o.a. Groningen en Utrecht)
Info? Food Film Festival

4. Food Soul Festival

foodsoulfestival-foodtrucks-1

Zon, zee, strand … en foodtrucks! Dat klinkt als de ideale combinatie, toch? Op dit festival kun je genieten van heerlijk eten, soulmuziek en een relaxte sfeer. Eet bij de kleurrijke foodtrucks met grappige namen, zoals de Pieper Mobiel, Ik Smelt Voor Jou en Mevrouw Bakker, en geniet van een mooi uitzicht op zee.

Wanneer? 1, 2 en 3 mei 2015
Waar? Noordwijk aan Zee
Info? Food Soul Festival

5. Rollende Keukens

Rollende Keukens Food Festival Amsterdam 2015

Ja, ook dit jaar kun je weer naar hét foodfestival van Amsterdam: de Rollende Keukens! Dit keer kun je zelfs genieten van een extra lange hemelvaarteditie. Op dit populaire festival vind je tientallen foodtrucks: van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen.

Wanneer? 13 t/m 17 mei 2015
Waar? Westergasfabriek, Amsterdam
Info? Rollende Keukens

6. Food Truck Festival TREK

Food Truck Festival-Trek-2015

Iedereen met trek opgelet: Food Truck Festival TREK trekt weer door het land! Je kunt in verschillende grote steden de hele lente en zomer genieten van lekker eten, leuk theater en goede livemuziek. Wil je weten waar TREK nu staat? Kijk goed op de website voor de data en tijden.

Wanneer? 14 mei t/m 13 september 2015
Waar? Verschillende locaties (o.a. Rotterdam, Utrecht en Den Haag)
Info? Food Truck Festival TREK

7. Amsterdam Coffee Festival

Amsterdam Coffee Festival 2015

Ben jij een koffieliefhebber? Dan moet je hier zeker bij zijn! Zoals de naam van dit festival al aangeeft, draait dit festival vooral om lekkere koffie en gezelligheid. Daarnaast kun je hier genieten van vernieuwende thee, cacaospecialties en chocoladecreaties.

Wanneer? 15, 16 en 17 mei 2015
Waar? NDSM-werf, Amsterdam
Info? Amsterdam Coffee Festival

8. Lepeltje Lepeltje Festival

Lepeltje Lepeltje Food Festival Amersfoort 2015

De naam van dit festival is al net zo leuk als het festival zelf! Amersfoort heeft met Lepeltje Lepeltje een heel eigen festival. Natuurlijk kun je ook hier genieten van heerlijk eten: van lichte snack tot een heerlijke, uitgebreide maaltijd.

Wanneer? 22 t/m 25 mei 2015
Waar? Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Info? Lepeltje Lepeltje

9. Tong Tong Fair

Tong Tong Fair Den Haag 2015

Ken jij de Tong Tong Fair al? Dit jaarlijks terugkerende festival staat volledig in het teken van de Indische cultuur. Je kunt hier genieten van muziek, dans, literatuur, theater en workshops. En daar horen natuurlijk ook lekkere, Indische hapjes bij!

Wanneer? 27 mei t/m 7 juni 2015
Waar? Malieveld, Den Haag
Info? Tong Tong Fair

Juni

10. Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam 2015

Taste of Amsterdam is een echt ‘foodie heaven’ met de beste Nederlandse en Internationale chef-koks. Je kunt hier genieten van de lekkerste gerechten en dranken van het moment. Daarnaast kun je jouw eigen gerecht maken onder toeziend oog van een topchef, terwijl je geniet van de lekkere beats van goede dj’s.

Wanneer? 4 t/m 7 juni 2015
Waar? Amstelpark, Amsterdam
Info? Taste of Amsterdam

11. Dutch Raw Food Festival

Raw Food Festival 2015 Amsterdam

Op het Dutch Raw Food Festival vind je stands met gezond eten, kun je lezingen van gezondheidsgoeroes bijwonen en diverse workshops volgen. Kortom: een gezellig en leerzaam dagje uit voor mensen die gezond(er) willen eten en hier interesse in hebben!

Wanneer? 14 juni 2015
Waar? Boerderij Langerlust, Amsterdam
Info? Dutch Raw Food Festival

Augustus

12. Haarlem Culinair

haarlem-culinair
Foto: YourOpi

Haarlem Culinair is een gezellig en populair festival voor culinaire liefhebbers. Je kunt hier bij verschillende stands genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Kom jij in augustus ook naar het grootste (openlucht)restaurant van Nederland?

Wanneer? 6 t/m 9 augustus 2015
Waar? Grote Markt, Haarlem
Info? Haarlem Culinair

September

13. Food Festival Delft

Food Festival Delft

Ben jij gek op gezond en lekker eten? Dan moet je zeker naar dit foodfestival in Delft gaan. Op dit festival leer je wat je zelf kunt doen om gezond(er), maar toch lekker te eten. Ook kun je inspiratie op voedselgebied opdoen, bijvoorbeeld door leuke recepten om gezond te eten.

Wanneer? 20 september 2015
Waar? Botanische Tuin, Delft
Info? Food Festival Delft

14. Djemaa el Fna

Djemaa el Fna_Rotterdam Festivals3Foto: RotterdamFestivals

Djemaa el Fna is een groot plein in de Marokkaanse stad Marrakesh, maar in september kun je de Marokkaanse cultuur van dit plein even in Rotterdam proeven. Maak kennis met de echte, Marokkaanse keuken en geniet van muziek, voorstellingen, mode en kookworkshops.

Wanneer? 25, 26 en 27 september 2015
Waar? Museumpark, Rotterdam
Info? Rotterdam.info

Houd ons blog in de gaten voor ons verslag van de Rollende Keukens!

Staat jouw favoriete foodfestival hier niet bij? Laat het ons weten in een reactie, dan voegen wij deze snel toe! 

Benieuwd naar de foodfestivals van 2016? Bekijk snel ons nieuwe en meest uitgebreide foodfestival-overzicht!

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments