pompoen-waxinelichthouders

DIY: eten als herfstdecoratie voor in huis

Je hebt eerder al kunnen lezen over lekkere herfstmaaltijden. Wist je alleen dat je ook heel creatieve dingen van eten kunt maken voor in huis? Bijvoorbeeld waxinelichthouders van pompoen en een krans van eikels. Dat staat natuurlijk supergezellig tijdens de donkere herfstdagen!

Pompoenen

1. Waxinelichthouders

pompoen-waxinelichthoudersFoto: Eletszepitok.hu

Deze waxinelichthouder is net zo makkelijk zelf te maken als dat ‘ie eruitziet: hol een deel van een pompoen uit en zet er een waxinelichtje in.

2. Geverfd

geverfde-pompoenenFoto: PerfectlyImperfectblog.com

Wat een plaatje! Wat je hiervoor nodig hebt? Pompoenen en krijtverf: dat is alles. Krijtverf zorgt voor het mooie, matte effect.

Appels

3. Drijvende waxinelichthouders

appels-waxinelichthoudersFoto: HymnsandVerses.com

Ook hier hol je de appels een beetje uit, zodat je er waxinelichthouders in kunt zetten.

Eikels

4. Geverfd

herfst-diy-geverfde-eikelsFoto: Eenigwonen.nl

Deze DIY is helemaal makkelijk: raap wat eikels van de grond en geef deze een kleurtje. Dit kun je bijvoorbeeld met nagellak doen. (Vraag je je af waarom eikels in deze DIY-post over eten staan? Eikels kun je ook eten. Je moet ze alleen wel eerst koken, want rauwe eikels zijn giftig door de grote hoeveelheid tannine (looizuur) die erin zit.)

5. Vilt

herfst-diy-eikels-met-viltFoto: TodaysNest.com

Dit vereist iets meer precisie dan bij de geverfde eikels. Koop wat vilt in leuke herfstkleuren en plak een vilten bolletje precies onder het hoedje van de eikel. Daarna kun je de eikels voor hele leuke dingen gebruiken, bijvoorbeeld als decoratie bij een cadeautje.

6. Krans

krans-van-eikelsFoto: Fancy-deco.com

En je kunt er natuurlijk ook een krans van maken! Dat staat superleuk op je voordeur of in je woonkamer. Kransen kun je op verschillende manieren maken: kijk eens op Woontrendz.nl voor meer inspiratie.

Nog meer DIY voor de herfst

7. Kaneelstokjes

kaneelstokjes-kaarsenhouderFoto: Remodelaholic.com

Wauw! Je hebt hiervoor alleen kaarsen, kaneelstokjes en touw nodig. Lekker goedkoop en sfeervol!

8. Maïs

mais-kaarshouder
Foto: Remodelaholic.com

Dit kun je natuurlijk ook doen met mini-maïskolfjes en een stuk touw.

9. Artisjok

boeket-artisjok
Foto: Remodelaholic.com

Wist je dat artisjokken eigenlijk de bloemknoppen van een distel zijn? Als je er meerdere in huis hebt, dan is het een leuk idee om er een boeket van te maken. Weer eens wat anders!

10. Mandarijnen met kruidnagel

mandarijnen-kruidnagel-diy-herfst
Foto: AHelicopterMom.com

Deze DIY is ideaal als je nog wat mandarijnen overhebt. Maak met een mesje figuurtjes in een aantal mandarijnen en versier deze met kruidnagels. De kruidnagels hebben een sterke punt, dus het is heel eenvoudig om de schil te doorboren en de punt erin te prikken. Resultaat: een heerlijke citrusgeur in huis!

Meer tips voor creatieve herfstdecoratie? Op Wonen, Maken & Leven krijg je volop inspiratie voor een gezellig interieur en leuke DIY-ideeën. Maak bijvoorbeeld een trendy pompoendecoratie met vetplantjes met deze tutorial.

Heb jij nog leuke DIY-tips met eten? Reageer hieronder! 

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments