EK-burger-belgie

7 vette EK-burgers in de kleuren van het land

Het EK voetbal is inmiddels in volle gang. Wie zal er straks vandoor gaan met de bekende beker? Eén ding is zeker: Nederland dit jaar in ieder geval niet. Maar om je toch een beetje op te vrolijken, hebben we speciale EK-burgers gemaakt. Geen EK zonder oranje, zeggen we dan maar. 😉

1. Burger Nederland

EK-burger-nederland

Natuurlijk trappen we af met een typisch Nederlands burgertje. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, met een vleugje pit: gekarameliseerde wortelen, Edammer kaas en pikante (oranje!) saus met geroosterde paprika. Wat nog meer? Rozemarijn, honing, cayennepeper, knoflook en natuurlijk een lekker portie rundvlees.

2. Burger Duitsland

EK-burger-duitsland

Een Duitse burger zonder worst? Dat kan natuurlijk niet! De worstjes zijn gedrenkt in kerriesaus en ui: sappig en smeuïg, met een lekkere bite. De cheddarkaas, paprika en ketchup maken de burger helemaal af.

3. Burger België

EK-burger-belgie

Denk je aan België? Dan denk je natuurlijk meteen aan lekkere, dikke Vlaamse frieten. En laten we die er nou net op hebben gedaan! Door de cheddarkaas, tomaat en biersaus is deze hamburger zeker een match. Eet ‘m tijdens de wedstrijd met een koud biertje!

4. Burger Polen

EK-burger-polen

De Poolse burger kan er ook wat van! Met een combinatie van schapenkaas, gekarameliseerde appel, walnoten en mierikswortelsaus zit er tijdens de wedstrijd zeker wat op je te wachten. Dat doelpunt kan jou gestolen worden – je wilt alleen nog maar eten! 😉

5. Burger Oostenrijk

EK-burger-oostenrijk

De Oostenrijkse burger valt lekker op: met een combinatie van bacon, roomkaas en pikante kersensaus zorgen de Oostenrijkers voor een aangename verrassing. De kaneel en amandelen geven nog net dat beetje extra smaak. Hartig meets zoet – en het werkt!

6. Burger Noord-Ierland

EK-burger-noord-ierland

De Noord-Ierse supporters zijn het leukst om naar te kijken, feestend en juichend, uitgedost in de gekste outfits. Houd je van spruitjes? Met cranberry, bacon en citroen-dillesaus bestaat deze burger uit net zo’n gekke combinatie als de looks van supporters, maar wel lekker om je tanden in te zetten.

7. Burger Oekraïne

EK-burger-oekraine

En last but not least: de burger in Oekraïense smaken. Gebakken ei, aardappelschijfjes, blauwschimmelkaas, ui en yoghurtsaus … Begin je al te watertanden? Dat is de bedoeling! De bacon en blaadjes sla zorgen voor een lekkere, extra bite.

Trek gekregen? Bestel jouw favoriete hamburgers direct via Thuisbezorgd.nl!

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments