En de winnaars van onze #TijdVoorMezelf-actie zijn…

De tijd is om. Onze bloggerscampagne #TijdVoorMezelf is alweer afgelopen. Eigenlijk verbaast ons dat niet, want, zo weten we allemaal – en vooral blogger R2- de tijd vliegt! Aan iedereen die mee heeft gedaan: hartelijk dank voor jullie mooie en interessante blogposts. Wij zijn erg geïnspireerd geraakt door jullie antwoorden, quotes en tips.

Er hebben 4 bloggers aan de bloggerscampagne meegedaan:

Op veel vragen had iedere blogger zijn of haar eigen uniek antwoord, maar over sommige dingen waren ze het erg met elkaar eens. We hebben hun antwoorden op de #TijdVoorMezelf-vragen hieronder samengevat.

Waar besteed je het liefst tijd aan?

R1, R2 en S. zijn het alle drie over eens: reizen doen ze het liefst. Wel heeft ieder van hen een andere insteek. R1 proeft het liefst de lokale keuken van de plekken waar ze komt. R2 aandacht gaat juist uit naar alles wat met de natuur en vreemde natuurverschijnselen te maken heeft. S. gaat graag met vriendlief op reis en K. brengt het liefst quality time door met haar gezin.

Aan welke minder leuke dingen ben je de meeste tijd kwijt?

Hierover zijn de meningen duidelijk in tweeën gesplitst: huishouden en werk zijn beide minder leuke dingen waar onze bloggers de meeste tijd aan kwijt zijn. R1 schrijft: “Ik wil niet zeggen dat dit [werken, red.] minder leuk is, maar als ik in een ideale wereldbol kon leven was ik al mijn tijd aan het besteden aan het reizen rond te wereld en zo veel mogelijk te zien en mee te maken.” K. vindt: “Het huishouden is minder leuk en ik ben er in verhouding veel tijd aan kwijt. En als alles weer klaar is, dan herhaalt het hele riedeltje zich opnieuw…” Helemaal mee eens K.!

Als ik tijd voor mezelf maak, dan doe ik het liefst …

Zowel bloggen en Netflix zijn erg populair onder de bloggers. Daarnaast is koken, uitgaan, lekker in bad relaxen en sushi bestellen ook favoriet.

Hoeveel tijd per dag spendeer je aan jezelf (mentaal, fysiek)?

Het antwoord op deze vraag is eenduidig: te weinig! Het leven is duidelijk erg druk en de bloggers hebben weinig tijd voor zichzelf. S. zou graag wat actiever willen sporten en soms rustig een boek lezen. R2 en K. sporten en trainen regelmatig, terwijl R1 haar weekenden vol plant.

Wat zou je doen als je één uur extra vrije tijd had op een dag?

Op deze vraag hebben de bloggers heel verschillend geantwoord. R1 weet dat slapen belangrijk is en zou graag dagelijks een dutje willen doen. R2 wil graag genieten van de kleine dingen in het leven, zoals het uitproberen van nieuwe gerechten en mountainbiken in de duinen. S. daarentegen zou gaan sporten en een interessante cursus volgen. K. zou eindelijk toekomen aan het lezen van tijdschriften en kijken van Netflixseries.

Wat zou je doen als het weekend vier dagen duurde?

De bloggers zouden een vier dagen durend weekend gebruiken om het nuttige met het aangename en het luie met het actieve te combineren. R1 zou heel veel boeken lezen en bloggen, terwijl K. anderhalve dag aan huishoudelijke taken zou besteden en de rest van de tijd om met haar gezin er op uit te gaan.

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Op deze vraag hadden alle bloggers een unaniem antwoord: op reis gaan! R1 en R2 maakt het niet uit waarheen, S. maakt het liefst een roadtrip met een tot camper omgebouwde brandweerwagen of legerambulance en K. vertrekt met haar gezin naar Curaçao.

Als je terug zou gaan in het verleden naar een moment waarop je wilde dat je meer tijd had, welk moment zou dat zijn?

Iedereen heeft wel momenten in het leven meegemaakt waarop je wilde dat de tijd stil stond. Iedereen? Nou, behalve S., zij kijkt liever vooruit. 🙂 R1 had graag wat meer tijd op Bali doorgebracht en R2 snakt terug naar de tijden op de basisschool: “Dit was echt een fantastische tijd ook al besefte ik het toen nog niet. Geen werk, geen zorgen behalve dat je zo snel mogelijk buiten moest gaan spelen en zoveel mogelijk snoep moest eten. Heerlijk!”

K. had graag meer tijd doorgebracht met een dierbare die is overleden: “We hebben er toen het maximale uitgehaald, maar als ik terug kon gaan naar het verleden had ik haar kunnen vertellen hoe belangrijk ze was voor me.”

Jouw favoriete quote over tijd.

R1:

The bad news is, time flies. The good news is, you are the pilot.

R2:

Sed fugit interea fugit irreparabile tempus.

S.:

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sail.”

Mark Twain

K.:

Time has a wonderful way of showing us what really matters.

Wat is jouw ultieme tip om tijd te besparen?

De bloggers hadden hier een aantal hele handige tips voor. Allereerst kun je het best lijstjes maken, plannen en prioriteiten stellen. Kijk wat belangrijk is en doe dat. Laat los wat onbelangrijk is. R2 laat ons weten dat een robotstofzuiger, vaatwasser en Thuisbezorgd.nl veel tijd besparen. Daarnaast kun je ook het best een vlucht zonder overstap boeken. S. voegt hier online inchecken en bagage drop-off bakken aan toe.

tijdvoormezelf-banner

En de winnaars zijn …

Alle bloggers hebben ons waardevolle insights in hun leven en vrije tijd gegeven. We zullen zeker proberen prioriteiten te stellen en onbelangrijke dingen los te laten, zodat we meer kunnen genieten van de mooie dingen in het leven.

Het meest inspirerende verhaal vonden wij dat van K.. Zij heeft onze voucher van 100 euro gewonnen! R1 en S. winnen beiden een voucher van 25 euro.

Gefeliciteerd allemaal en heel erg bedankt voor het meedoen!

Jelena author

Vanuit het hoge Noorden ben ik (met een omleiding via München) overgevlogen naar het midden van Nederland. En zo kwam ik bij Thuisbezorgd.nl terecht! Ik ben dol op lekker eten, schrijven, lezen, drummen en Japan.

Comments