Kerstmaaltijden over de hele wereld

Met kerst eten bestellen bij Thuisbezorgd.nl is natuurlijk een aantrekkelijke optie. Maar wij hebben ook een klein onderzoekje gedaan naar wat er over de hele wereld gegeten wordt met kerst. In elk land zijn er eigen tradities voor wat er gedaan wordt tijdens de kerstmaaltijd. In Nederland is het al jaren populair om te gourmetten met de hele familie.  Hiernaast wordt er bijvoorbeeld konijn, kalkoen, ree of fazant gegeten. Maar wat wordt er eigenlijk in andere landen gegeten met kerst?

Let op: dit is een oud bericht. Wil je weten welke lekkere kerstmaaltijden jij via Thuisbezorgd.nl kunt bestellen? Bekijk dan onze blogpost over het bestellen van jouw ideale kerstdiner! 

Denemarken

In Denemarken staat er als hoofdgerecht vaak een geroosterde eend of gans op tafel. Dit wordt vergezeld met gekarameliseerde aardappels. Als toetje hebben zij de klassieke “ris à l’amande”. Dit is koude rijstpudding met slagroom, vanille, amandelen en warme kersensaus. In de pudding zit een gepelde amandel verstopt. De gelukkige vinder van deze amandel krijgt een cadeautje.

Ris l 'amande

Ris l ‘amande

Mexico

In Mexico worden er veel verschillende gerechten gegeten tijdens kerst. Maar een van de bekendste is toch wel de tamales. Dit zijn dumplings (vrij verteld naar het Nederlands zijn het pasta noedels) die verschillende vullingen kunnen hebben zoals vlees, groente, kaas, fruit of rijst. Deze vulling wordt dan ingepakt door een maisdeegrol, of zo nu en dan door bananenbladeren, en gestoomd in de oven. Een ware traktatie voor de tong!

Tamales uit Mexico

Tamales uit Mexico

België

Onze zuiderburen eten net zoals wij veel stukken vlees gecombineerd met aardappelkroketjes. Maar zij hebben ook nog een echte Belgische traditie: vol-au-vent. In de volksmond zouden wij dit gewoon pasteitje noemen, maar dit is een zeer smakelijke verrassing. Ook maken zij een groentekrans van wortelen, erwten, schorseneren en witlof.

vol au vent

India

In India is het traditie dat buren schalen met zoetigheid en snacks met elkaar uitwisselen. Dit betekent dus een festijn aan eten voor de families die Kerst vieren in India. De voorbereidingen worden al een maand van te voren getroffen. Een van de populairste snacks tijdens kerst in India is de Gujia of Nuereos met kokosnootvulling. Per regio verschilt de smaak van deze snack licht. Hiernaast worden er ook veel kulkuls gemaakt, wat gemaakt wordt van deeg, kokosnootmelk en vanille. Het resultaat lijkt enorm veel op kronkelfriet, maar dat is het zeker niet.

Kulkuls uit India
Kulkuls uit India

Amerika & Verenigd Koninkrijk

In Amerika en het Verenigd Koninkrijk staat er natuurlijk een kalkoen op het menu. Of in ieder geval iets wat er op een kalkoen lijkt, zoals kip, eend of fazant. Dit wordt geserveerd met vulling en jus. Het liefst op een rood bord, met drankjes in een “red cup”. Als dessert hebben zij een kerstpudding, ook wel een drilpudding genoemd. Wat ze in kerstfilms laten zien, is dus precies hoe de kerstmaaltijd eruitziet.

Kalkoen in de Verenigde Staten & het Verenigd Koninkrijk

Kalkoen in de Verenigde Staten & het Verenigd Koninkrijk

Eten bestellen met kerst

Heb jij geen zin om uren lang in de keuken te staan met kerst, maar wil je jouw gasten toch iets moois voor kerst neerzetten? Je kunt je kerstmaaltijd ook gewoon bestellen via Thuisbezorgd.nl. Eenvoudig én snel bestellen betekent ook eenvoudig en snel een kerstmaaltijd op tafel!

Hebben jullie thuis ook je eigen speciale tradities wat betreft eten met kerst? Deel ze hieronder bij de reacties en doe nog meer inspiratie op voor de kerstdagen!

M.T.

Let op: dit is een oud bericht. Wil je weten welke lekkere kerstmaaltijden jij via Thuisbezorgd.nl kunt bestellen? Bekijk dan onze blogpost over het bestellen van jouw ideale kerstdiner! 

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments