Food Map: Van Almere tot Groningen – deze Aziatische gerechten wil iedereen nu hebben

Aziatisch eten is helemaal in. De nieuwe restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond! Van Koreaanse, Thaise en Vietnamese specialiteiten tot Indiase en Indonesische gerechten – foodies kunnen geen genoeg krijgen van deze exotische smaken. Er zijn echter ook een aantal klassieke gerechten waar mensen steeds weer voor terugkomen. Wat zijn de favoriete gerechten in jouw stad? Ontdek het op de kaart hieronder!

Food Map most ordered asian dishesAsian dishes
Kaart: De top 3 van gerechten afkomstig uit de Indiase, Indonesische en Thaise keuken die tussen 1 januari 2018 en 15 juli 2019 werden besteld in de steden Almere, Nijmegen, Tilburg, Breda, Groningen, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Aziatsich op elke hoek

In Nederland zijn we erg verwend als het gaat om lekker Aziatisch eten. Er zijn traditionele restaurants waar je klassieke en authentieke gerechten kunt krijgen. Maar we hebben ook het geluk dat we een heleboel exotische delicatessen kunnen uitproberen. Of we nou zin hebben in een culinaire Aziatische fusionmaaltijd of een authentiek gerecht als tom kha – we hoeven nooit ver te zoeken om iets heerlijks te vinden. Stadsbewoners bestellen vooral maaltijden uit deze drie keukens: Thais, Indiaas en Indonesisch. 

Wat is de favoriet in jouw stad?

Als we de top drie van gerechten uit deze keukens goed bekijken, zien we dat de meeste stedelingen het bij de populaire klassiekers houden. Jullie blijken dol te zijn op gerechten als tikka masala (hallo Utrecht, Rotterdam, Groningen, Breda en Nijmegen!) en butter chicken. Van het noorden tot het zuiden van Nederland zijn Indonesische gebakken bananen dé favoriet, maar onder de gerechten blijft pad thai nog steeds het populairst. 

Kom je uit Den Haag? Dan is de kans groot dat je dol bent op gai pad med. Foodies uit Den Haag houden van knapperig en kiezen daarom graag voor dit geroerbakte kipgerecht met geroosterde cashewnoten. (Leuk weetje: Thailand staat bekend om zijn overheerlijke cashewnoten!) Mensen uit Groningen en Utrecht zijn dol op vlees op een stokje met pindasaus, beter bekend als saté. Fijnproevers uit grotere steden ten zuiden van Amsterdam kiezen het liefst voor het vrij traditionele Indonesische varkensvleesgerecht, babi pangang. 

Naast deze iconische gerechten zijn er ook eindeloos veel andere favorieten waar Nederlanders graag van smullen. Van het spinaziegerecht saag paneer en Thaise rode curry tot verse lenterollen: Aziatisch eten is voor vele van ons een absolute favoriet – en een heerlijke traktatie voor onze smaakpapillen.

Bestel nu

Comments