Brain food header

Brain food: eet dit om slimmer te worden!

Ja, het is mogelijk! Uit elke hap die je neemt, gaat 20% van de energie rechtstreeks naar je hersenen. Dus, wat we eten heeft een grote invloed op het functioneren van onze hersenen… en uiteindelijk bepaalt het ook of je de volgende ochtend de naam van je scharrel nog weet ;). Wij hebben voor jou uitgezocht welk eten je hersens een goede boost geeft, en natuurlijk je smaakpapillen van een culinair feest voorziet!

Wist jij dat de Mediterrane keuken de favoriet van je hersens is? Het bestaat uit veel vis, fruit, peulvruchten en olijfolie, waar je hersenen dol op zijn!

Linzen – B vitaminen

B vitaminen spelen een grote rol in onze hersens. Ze zorgen voor een snellere en betere communicatie tussen de zenuwcellen, zodat jij ze de hele dag aan het werk kunt zetten. Linzen zitten boordevol B vitamientjes en zijn ook nog eens heerlijk. Eet ze in een soep, een salade of zelfs in een stoofpotje. In elk geval zal dit goedje zorgen voor blije hersens en een juichende mond. Wij zijn dol op:

Linzensoep bij De Soepbar (Amsterdam) 

Bestel snel

 

Linzensalade bij Gastmaal (Utrecht) 

Bestel snel

 

Zalm- Omega 3

Stel je voor: je zit in een waterglijbaan maar glijd stroefjes omdat er niet genoeg water is. Omega 3 is als het ware het water in de glijbaan die je helpt om sneller en soepeler te gaan. Het verbetert de communicatie tussen je zenuwcellen, wat zorgt voor een beter geheugen en betere concentratie! Vette vis, zoals zalm, zit vol met dit goedje. Dus, de volgende keer als je jouw favoriete zalmgerecht aan het eten bent, concentreer je dan op de smaaksensatie en denk aan dit artikel 😉. Onze aanraders:

Heel veel zalm bij Bartje’s vis (Almelo)

Bestel snel

 

Zalm Pokébowl bij Poketastic (Mijdrecht)

Bestel snel

 

Spinazie – vitamine B11

Jep, spinazie is niet alleen voor Popeye, jongens. Naast het geven van spierballen, zijn deze groene bladeren ook een geweldige bron van vitamine B11, die je geheugen helpen verbeteren. Dus toe maar, deel je kennis terwijl je geniet van je heerlijke Palak soep of groene smoothie met spinazie!

Salades en smoothies bij Saladebar Oogst (Alkmaar)

Bestel snel

 

Indiase Palak soep bij Evergreen Veggies (Rotterdam)

Bestel snel

 

Kun je ook geen genoeg krijgen van lekker gezond eten? Bekijk dan ook ons artikel over trendy gefermenteerd eten of bestel snel je gezonde maaltijd via www.thuisbezorgd.nl!

 

Bron: Hersenenstichting (2016) Hersenen en voeding

Comments