fall_delights_header_blog

Ultieme herfstgerechten: warm, gezond en heerlijk!

De zomer is nu officieel voorbij *pinkt een traantje weg* en de kou komt er langzaam maar zeker aan. Maar, niet getreurd, elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid. De herfst brengt bijvoorbeeld vele heerlijke seizoensgebonden gerechten met zich mee. Deze zijn niet alleen super lekker en kleurrijk, maar ze voorkomen ook dat je ziek wordt door je immuunsysteem een handje te helpen tijdens de koude (en waarschijnlijk regenachtige) dagen. Vooral knolgroenten worden vaak gebruikt om gezonde gerechten te bereiden, die kunnen variëren van warme soepen tot heerlijke ovenschotels met lekker veel groente en gesmolten kaas.

De meeste ingrediënten voor typische herfstgerechten zijn de rest van het jaar zeldzaam. Dus, vergeet er niet van te genieten voordat ze weg zijn! Met de volgende gerechten ben je goed voorbereid op het meest gevarieerde seizoen van het jaar.

 

Vitamine bom: kippensoep

De herfst is natuurlijk het ultieme soepseizoen.  Met name kippensoep is een goed idee, omdat het vol met vitamientjes zit die je lichaam hard nodig heeft. Vooral met de temperaturen die zo schommelen, is het belangrijk om je immuunsysteem sterk te houden. Probeer bijvoorbeeld een pittige Thom Kha Kai soep bij BKK (Arnhem) of Royal Thai (Amsterdam) met champignons, kokosmelk en koriander.

 

Klassieker: Pompoensoep

Je kunt er niet omheen… op straat, in de supermarkt en in gerechten staat de herfst gelijk aan pompoenen!  Je vindt ze vooral terug in romige soepjes, vaak in combinatie met wortel, aardappel of knoflook.  Ga bijvoorbeeld voor een spannende pompoen-pastinaaksoep bij Pompoen en Speck (Amsterdam), waar je altijd seizoensgebonden en vers eet. Of, probeer eens een frisse wortel-pompoensoep bij Gezond Eten (Tilburg), bereid met sinaasappel, gember en verse kruiden. Lekker én gezond!

 

Say cheese: ovenschotels

Warme, gesmolten kaas is bij ons altijd welkom. Vooral in een lekkere ovenschotel met verse groenten! Er zijn oneindig veel vartiaties mogelijk, van aardappelen tot spinazie. Enkele favoriete van ons zijn de Gnocci schotel van Smakelijk (Leeuwarden) met tonijn, tomaat en kaas, de Stamna groenteschotel bij Mykonos (Utrecht) of de Pasta Pollo Pesto ovenschotel bij New Point (Nijmegen).

 

Krijg je geen genoeg van gezonde gerechten? Dan zul je ons artikel over gefermenteerd eten geweldig vinden! Of vind al je favoriete gezonde gerechten op www.thuisbezorgd.nl.

Comments