Nederland(7 Articles)

Houd je ook zo van internationale gerechten, zoals pizza en sushi? Wij ook, maar soms is het ook lekker om oer-Hollandse gerechten te eten. Lees hier alles over typisch Nederlandse gerechten: bitterballen, stamppot, erwtensoep en meer!

  • boerenkool-stamppot

    10 stevige stamppotten voor de winter

    ‘Baby, it’s cold outside …’ Dat is het zeker, en het wordt nu alleen maar kouder! Een goed excuus om veel warme chocolademelk te drinken, onder een kleedje op de bank te liggen en stevige stamppotten te eten. En die stamppotten bestel je ook nog eens lekker makkelijk via Thuisbezorgd.nl! Zo. Jouw winterslaap kan beginnen….

  • indische-rijsttafel-kleiner

    Nederlandse gerechten en tradities als cultureel erfgoed

    Eerder verscheen overal in de media het bericht dat het Brabants worstenbroodje aan de werelderfgoedlijst wordt toegevoegd. Maar wat houdt zo’n lijst in? En worden gerechten en tradities ook als ‘erfgoed’ gezien? Ik zocht het voor je uit. Werelderfgoedlijst van UNESCO Volgens Martijn van Eck van de Nationale UNESCO Commissie is de werelderfgoedlijst van UNESCO…

  • haring

    Typisch Nederlands eten: gerechten en eetwedstrijden

    Bitterballen, stamppot en erwtensoep: het zijn stuk voor stuk typisch Nederlandse gerechten. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer gerechten van eigen bodem! Daarnaast zijn er in ons land allerlei leuke (eet)wedstrijden met een aantal van onze Hollandse gerechten georganiseerd. Je vindt het allemaal in deze heerlijke, nationalistische post! Soepen Bruinebonensoep Bruine bonen worden in…

  • Nederland vs. de wereld: traditionele gerechten

    Niet alleen liefde gaat door de maag. Ook vreugde, ernst en verdriet. Eten brengt mensen dichter bij elkaar en is daarmee een onmisbaar onderdeel bij het vieren en bijwonen van de belangrijke en plechtige gebeurtenissen in ons leven, zoals geboortes, bruiloften en begrafenissen. Wat voor traditionele gerechten serveren wij bij belangrijke ceremonieën en hoe verschillen deze…

  • maaltijd in de zeventiende eeuw

    Wat at men voor de komst van de aardappel?

    In films en series worden middeleeuwse maaltijden altijd afgeschilderd als slempartijen met hele varkens, wild, gevogelte, wijn en gigantische taarten. Op zich klopt dit beeld wat de rijke adel betreft. Deze had toegang tot veel eten, vers vlees, specerijen en melk. Maar geen patat! De aardappel kwam namelijk pas na 1800 op het menu te…

  • Drentse Turf

    Lokale specialiteiten uit Nederland

    Bij Thuisbezorgd.nl denk je vooral aan lekkere gerechten, zoals pizza, shoarma, spareribs, sushi en kebab. En dat is natuurlijk logisch! Maar ken je ook de typische Nederlandse specialiteiten bij jou in de buurt? In de supermarkt vind je voornamelijk de moderne levensmiddelen. We mogen alleen de heerlijke koeken van vroeger niet vergeten. Wij hebben in…

  • Oud-Hollandse recepten

    Ken je deze oud-Hollandse gerechten nog?

    We gaan vandaag even terug naar vroeger: de goede, oude tijd. De tijd dat jouw oma het vlees nog uren op een petroleumstel liet pruttelen en we nog met z’n allen rond de tafel tuinboontjes gingen doppen. Zucht. Krijg je dat nostalgische gevoel al terug? Dat is de bedoeling! We hebben diverse kookboeken uit de…

Top