sushi eten met stokjes

Hoe eet je sushi?

Sushi: je bent een echte liefhebber van deze Japanse lekkernij. Als je het eet, dan kun je je ook moeilijk beheersen. Je propt je het liefst helemaal vol! Nigiri, maki, chuka wakame, edamame … Het is allemaal gesneden koek voor jou. Maar die stokjes, dat blijft een lastige kwestie. En daar willen we jou een handje mee helpen!

Sushi eten: hoe hoort het?

Haal eerst maar opgelucht adem: sushi kun je zowel met stokjes als met je handen eten. Japanners dippen hun sushi in sojasaus of wasabi, waarna zij deze in een keer in hun mond stoppen. En ja, de echte kenner doet dit gewoon met zijn handen. Neem je kleine hapjes uit een rolletje sushi? Dan heb je wel de kans dat je raar aangekeken wordt!

Je eet andere gerechten, zoals sashimi, rijst en salades natuurlijk altijd gewoon met stokjes. In Europese sushirestaurants zie je nog heel vaak mensen prutsen met eetstokjes. Het is dan ook een hele kunst! Bekijk de onderstaande filmpjes, zodat je voortaan weet hoe het wél en juist niet moet.

sushi eten met stokjes

Hoe het niet moet …

En … hoe het wél moet!

Vind je het nog steeds lastig om te eten met stokjes? Dan kun je ook hele handige eetstokjes voor beginners bestellen. Deze stokjes zijn in het midden gesloten en voorzien van een flexibel middenstuk. Neem ze stiekem mee naar een restaurant, of eet er gewoon lekker thuis mee als je sushi bestelt via Thuisbezorgd.nl!

Vind jij het eten met stokjes een eitje, of komt onze hulp goed van pas? Reageer hieronder!

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments