pizza-korst-eerst-eten

Hoe eet jij pizza? Dit zegt het over jou!

Je realiseert het je misschien niet altijd, maar veel dingen zeggen iets over jou: van de manier waarop je praat tot welke shampoo je onder de douche gebruikt. Wist je dat zelfs de manier waarop jij je pizza eet veel over jou zegt? Vouw jij je pizza bijvoorbeeld altijd haastig op of neem je uitgebreid de tijd om je pizza keurig met mes en vork te eten? Lichaamstaal-deskundige Patti Wood heeft onderzoek naar verschillende pizza-eettypes gedaan. Lees hier welk type jij bent!

We hebben natuurlijk eerst even via Twitter naar jouw favoriete pizza-eetwijze gevraagd. Er hebben in totaal 388 mensen meegedaan aan ons onderzoek. En het resultaat was meteen heel duidelijk! Slechts 4% van de deelnemers eet eerst de korst en daarna pas de rest van de pizza, 10% vindt etiquette heel belangrijk en eet pizza ook netjes met bestek en 13% klapt zijn/haar pizza lekker dubbel. Want: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een overweldigende meerderheid van 73% bijt nog steeds een stuk pizza af vanaf de punt – op klassieke wijze.

screenshot-twitter-poll

Je eet eerst de korst (4%)

pizza-korst-eerst-eten

Zijn er mensen die dit echt doen? Ja, deze mensen bestaan! Ze zijn – net als hun manier van eten – een beetje anders dan anderen. Je bent dan ook een echte trendsetter: je beïnvloedt mensen graag met jouw keuzes en opvattingen. Verder ben je een enthousiast en aanwezig persoon die ervan houdt om mensen om zich heen te hebben en aandacht te krijgen.

Je eet je pizza met bestek (10%)

pizza-met-bestek-eten

Een mes en vork heb je zelf in handen. En dat zegt nu precies iets over wie jij bent: jij hebt graag de controle. Als je met je handen eet, weet je niet goed welk stuk je nu precies in je mond stopt. Met een mes en vork zie je echt wat je doet en kun je je stuk – als dat nodig is – controleren. En dat geeft jou zo’n fijn gevoel! (Ook al weet je stiekem heus wel dat het niks uitmaakt hoe je je pizza eet …) Verder ben jij een heel vriendelijk, rustig en stabiel persoon die altijd voor iedereen klaarstaat.

Je klapt of vouwt je pizza dubbel (13%)

pizza-sandwich

Klap of vouw je je pizza dubbel, of eet je ‘m zelfs als een sandwich? Jij bent precies zoals je je pizza eet: hap, slik, weg. Geen tijd om al die smaaksensaties te analyseren en geen geduld om heel ‘mindful’ stil te staan bij je eten. Mensen zien jou ook wel als iemand die graag de leiding neemt, niet bang is om erop uit te trekken en grenzen op te zoeken. Jij geeft niet zoveel om regels, zolang je maar de beste bent. Daarom mag jij de volgende keer onze pizza uitzoeken – dit zal ook vast de lekkerste zijn!

Je eet je pizza op klassieke wijze (73%)

pizza-klassieke-wijze-eten

Jij hebt geen speciale eetmethoden of smaken nodig. Jij weet inmiddels wat voor jou het beste werkt en daar ga je ook voor. Zo weet je zeker dat je elke keer iets krijgt op de manier hoe jij het wilt. Jij eet jouw pizza margherita dus gewoon lekker – zoals altijd – met je handen, waarbij je begint bij de punt. En dit zullen jouw vrienden weten, want jij corrigeert hen graag! Je hebt als perfectionist de beste pizzasnijder in de la, zodat iedereen precies een even groot stuk krijgt. Wel zo eerlijk (en van ongelijkmatige stukken krijg je de kriebels).

Patti Wood

Natuurlijk valt dit te nuanceren. Volgens Patti Wood komt namelijk veel van ons gedrag voort uit gewoontes, of door de dingen die je vanuit je opvoeding geleerd hebt. Het kan dus zijn dat als jij je pizza het liefst in stukken met je handen eet, je dit gedrag gewoon als kleuter overgenomen hebt van ome Henk. En toch geloven we graag dat de manier waarop we onze pizza eten veel zegt over wie we nou echt zijn. Dat is natuurlijk veel leuker! 😉

Wij zijn benieuwd: hoe eet jij jouw pizza het liefst en waarom?  

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments