Interview: Rachel van saladebar Crop

Gezond eten is natuurlijk booming. En zie dan maar eens het hoofd boven water te houden met al die ‘gezonde’ concurrentie! Rachel van saladebar Crop in Utrecht is daar heel eerlijk over: dat is hen niet gelukt. Toch geeft ze een aantal goede tips aan restauranteigenaren die in hetzelfde schuitje zitten. Lees dit keer weer een nieuw, interessant interview!

CROP_zaakvII_10242

Restaurant

Bent u de eigenaar van Crop?

‘Nee, ik ben de manager.’

Is er één eigenaar of zijn er meerdere eigenaren van de zaak?

‘Er is één eigenaar en dat is een stelletje.’

FransWendy2

Wanneer is het restaurant gestart?

‘April vorig jaar.’

Zijn er sindsdien al uitbreidingen/verhuizingen/naamsveranderingen geweest?

‘Nee, niet geweest.’

Zijn hier nog plannen voor?

‘Nee, binnen nu en een maand gaan wij dicht, sluiten we de deuren. ‘

Dat is vervelend. Mag ik vragen wat daar de reden van is?

‘Omdat het niet loopt.’

Jammer, zeg. Weet u waarom het stelletje Crop als restaurantnaam heeft gekozen?  

‘Omdat wij een saladebar zijn.’

Wat is het unieke aan Crop?

‘Het unieke is, ja eigenlijk vind ik dat er niet echt iets unieks is, we zijn gewoon lekker onszelf, we maken salades die je thuis ook makkelijk in elkaar kunt zetten en daar ligt ons sterke punt.’

CROP2

Wat is het leukste aan het managen van een restaurant?

‘Ja, ik doe hier alles eigenlijk, dus ik denk wel het bedenken van de menukaart en de gerechten.’

Heeft u tips voor mensen die een restaurant willen beginnen?

‘Ja, als je iets doet, doe het dan goed. Geen half werk. Stel dat je ervoor komt te staan dat de zaak niet zo goed loopt, dan raad ik diegene aan om ervoor te zorgen dat ze er niet op achteruitgaan qua productinkoop. Dus dat ze sterk blijven in wat ze geleverd krijgen, dat ze wel een sterk concept blijven leveren.’

Gerechten

U zei al dat Crop vooral gespecialiseerd is in salades. En verder nog iets, op het gebied van gezond eten?

‘Ja, we hebben één daghap en dat is de ricotta-pasta en daarbij heb je de keuze uit vegetarisch of biologische kip van het spit en daar kiezen heel veel mensen voor. En dat is ook heel gezond, zitten geen e-nummers in, dat soort dingen.’

En is dat dan ook meteen het meest bestelde gerecht?

‘Nee, dat zijn de salades, omdat wij echt een saladebar zijn.’

Waarom de keuze voor gezond eten?

‘Omdat je zoiets hier nog niet zag en wij vinden het als bedrijf leuk om mensen aan het denken te zetten. Om ze niet iets anders voor te schotelen zoals iedereen al doet. Een hamburger bijvoorbeeld kun je overal al halen en is ook niet goed voor je lichaam. Niet goed voor het systeem, dus niet goed voor de natuur. En wij proberen daar een andere draai in te vinden.’

crop-wintersalade

Wat is jullie meest bestelde/populairste gerecht?

‘De beef teriyaki. Dat is een salade met opgebakken biefstukpuntjes, sesamzaadjes, teriyakisaus, wilde rijst, wilde champignons en broccoli.’

Welk gerecht móet je een keer geproefd hebben?

‘Wat ik zelf aanraad is toch wel de middle east salad. Dat is een salade die iedereen kan eten, hij is vegan, hij is veganistisch, gevuld met elementen erin die zelfs een vleeseter op kan of wil eten. Het is een Marokkaanse salade met bulgur, falafel, gegrilde paprika, komkommer, olijven, kikkererwten, tomaten en yoghurt-citrusdressing.’

Klanten

Jullie hebben op dit moment bij ons een beoordeling van gemiddeld 4,5 ster. Hoe komen jullie aan al die goede reviews?

‘Ik denk door promotie, de acties die wij continu proberen bij te houden, doordat we het bereik heel groot hebben gehouden. En hopelijk door het bereik groot te houden door de afstand voor de bezorger op 5 km te zetten in plaats van 3 of 2 km.’

Doen jullie nog iets extra’s voor jullie klanten?

‘Ja kijk, we vinden het wel belangrijk om altijd netjes … Stel dat je in een park zit of zo, altijd een servetje erbij te doen, soms als we genoeg hebben dan kan er nog een kleinigheidje na bij zitten. Ja, we doen altijd wel een klein beetje extra.’

Thuisbezorgd.nl

thuisbezorgd-bezorging

Sinds wanneer zijn jullie aangesloten bij Thuisbezorgd.nl?

‘Dat is volgens mij vanaf het begin gewoon geweest, dus vorig jaar april.’

Wat is het drukste tijdstip waarop jullie bestellingen via Thuisbezorgd.nl ontvangen?

‘Van 17.00 tot 20.00 uur ’s avonds.’

En wat is de drukste besteldag?

‘De maandag en de dinsdag, omdat mensen na het weekend weer gezond willen doen.’

Wilt u nog iets zeggen tegen iedereen die in Utrecht woont en nog niet bij jullie besteld heeft via Thuisbezorgd.nl?

‘Ja, probeer vooral een salade, want we hebben nog maar een maand!’

Woon je in Utrecht? Bestel dan nog tot 30 september 2016 bij Crop via Thuisbezorgd.nl! Je kunt natuurlijk via ons bij nog veel meer hippe restaurants gezond eten bestellen. 

PS Wil je graag dat de eigenaar van jouw favoriete restaurant wordt geïnterviewd door ons? Laat het ons weten en reageer hieronder! 

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments