600x256-interview-tandoori-express

Interview: Suleman van Tandoori Express – beste bezorgrestaurant 2015

Een tijdje geleden sprak ik met Suleman van Roti Shop. Zoals je toen hebt kunnen lezen, heeft hij twee handelsnamen en specialismen: Surinaams met Roti Shop en Indiaas met Tandoori Express. Met Tandoori Express is zijn restaurant vorig jaar verkozen tot beste bezorgrestaurant van Nederland. En dat was natuurlijk wel een bezoekje waard! Want hoe is dat nu eigenlijk, om de beste te zijn van het land? Wat doet dat met je als restauranteigenaar? Daar kom je vandaag achter!

Restaurant

790x500-suleman-tandoori-express

Uw restaurant is verkozen tot beste bezorgrestaurant van 2015. Wat gebeurde er die dag? Wat ging er door u heen?

‘Ik kan mij herinneren dat het een hele waanzinnige dag was. Ik was op dat moment auto aan het rijden, uw collega belde toen, en ik kan het bijna niet geloven dat we beste van Nederland waren.’

Is er sindsdien iets veranderd (aan uw restaurant, menukaart, of iets anders)?

‘We hebben het behoorlijk druk gekregen – het aantal bestellingen is wel toegenomen. We zijn heel tevreden, ja. Ook hebben we uitbreidingsplannen voor het restaurant. We willen graag een apart bezorg- en eetgedeelte, zodat onze klanten rustig kunnen eten zonder gestoord te worden door bezorgers die heen en weer lopen.’

790x500-personeel-tandoori-express

Heeft u meer klanten gekregen door alle media-aandacht?

‘Ja, we hebben meer bestellingen binnengekregen, dus ik denk dat het wel een rol speelt, media-aandacht. Maar het is niet dat mensen speciaal komen, omdat ze erover hebben gelezen.’

Waar staat uw award? Heeft u ‘m boven uw bed gehangen?

‘Nee (lachend), gewoon hier in het restaurant. We zijn dagelijks hier – zeven dagen in de week – dus we zijn meer hier dan thuis.’

Heeft u tips voor restauranteigenaars die ook het beste bezorgrestaurant van Nederland willen worden?

‘Mijn tip is dat ze extra moeten focussen op de bezorging en de kwaliteit van het eten. Klanten hebben liever dat ze snel eten krijgen, goed verpakt en dat het smaakt. Het moet goed smaken.’

790x500-gerechten-tandoori

Denkt u dat locatie een rol speelt, want u zit natuurlijk praktisch in hartje Amsterdam?

‘Dat denk ik niet, want bij bezorgen maakt het niet uit waar je zit. Wat heel belangrijk is, is de bezorging, denk ik. Ik denk dat de concurrenten iets langer doen bij extra mankracht, en wij willen gewoon binnen een half uur eten leveren. Als de klant niet tevreden is en bijvoorbeeld een beoordeling plaatst, dan komen we de klant tegemoet. We willen het netjes met de klant oplossen, zodat de klant blijft bestellen.’

Gerechten

790x500-gerechten-tandoori-express

Welk gerechten heeft u klaargemaakt? 

‘De gerechten die je hier ziet zijn saag paneer, chicken jhalfrezie, chicken tikka masala, butter chicken, chicken korma, mixed vegetable, tandoori mix grill, samosa (vegetarisch) en garlic nan.’

‘Saag paneer is spinazie bereid met Indiase kaas (paneer), chicken jhalfrezie bestaat uit stukjes gemarineerde kip met gebakken uien, tomaten en paprika, chicken tikka masala zijn ook stukjes gemarineerde kip met speciale romige saus. Dit gerecht wordt eerst in onze kleioven gegrild en daarna gekookt. Butter chicken zijn stukjes gemarineerde kipfilet, gegrild en gekookt in tandoorisaus. Chicken korma bestaat uit stukjes geroosterde kipfilet bereid in romige saus met kokos, saffraan, cashewnoten en rozijnen. Mixed vegetable zijn verse, gemengde groenten met droge en verse kruiden, tandoori mix grill bestaat uit een combinatie van tandoori chicken, chicken tikka, sheekh kebab en lamb tikka. Samosa (vegetarisch) is een gefrituurd deegpasteitje, gevuld met gekruide aardappelen en kikkererwten. Garlic nan is naanbrood met knoflook.’

790x500-naanbrood-tandoori-express

Waarom deze gerechten?

‘Omdit al onze populaire gerechten zijn. Onze drie populairste gerechten zijn saag paneer (vegetarisch), butter chicken en chicken korma.’

 ‘Onze drie populairste gerechten zijn saag paneer (vegetarisch), butter chicken en  chicken korma.’

Suleman Rana, Tandoori Express

Doet u iets speciaals met uw gerechten? Heeft u een ‘geheim’ recept?

‘Nee, maar alles wordt vers en op bestelling in de pan klaargemaakt, met verse ingrediënten. Het is dus niet dat het uit de diepvries komt, alles is vers.’

790x500-mix-grill-tandoori-express

Bezorgers

Hoeveel bezorgers heeft u in dienst?

‘Sinds we de award hebben gewonnen voor het beste restaurant 2015, heb ik meer mensen moeten aannemen om aan de vraag te voldoen. We hebben nu 10 bezorgers in dienst en 7 mensen in de keuken.’

Traint u uw bezorgers?

‘Ja, beleefd zijn: netjes groeten, eet smakelijk zeggen en gewoon netjes de deur achterlaten. Daar worden ze ook op aangesproken. Niet iedereen doet dat, maar we proberen en herhalen het wel. Je kunt het niet iedereen wijs maken – iedereen heeft z’n eigen manier – maar we letten er wel op.’

De gouden regel voor succes van Tandoori Express …

Best beoordeelde bezorgrestaurants

Wat vindt u van onze beste restaurants-campagne?

‘Heel goed. Ik denk dat het zeker goed is, omdat je de ondernemers ermee motiveert, dat ze hun best moeten doen om iets te bereiken. En je kunt het zien als een eer, want je hebt iets gewonnen en dat is niet zomaar iets. De klanten hebben dat beoordeeld. Sommige ondernemers denken: klant heeft besteld, geld is binnen, klaar. Maar zo gaat dat niet: de klant moet je tevreden houden, de klant moet blijven bestellen en dat zijn je inkomsten.’

Benieuwd naar de winnaar van 2016?

Benieuwd wie het beste bezorgrestaurant van Nederland 2016 is? Het aftellen is begonnen! Houd Thuisbezorgd.nl/beste-restaurants in de gaten.

Heb jij gestemd op jouw favoriete restaurant? Dan maak je automatisch kans op een jaar lang gratis eten bestellen. De winnaar van een jaar lang gratis eten bestellen wordt binnenkort hier op het blog en op deze pagina bekendgemaakt. De winnaar krijgt bericht per e-mail.

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments