Nederlandse kroketten thuisbezorgd.nl

A kroketje please!

Wij Nederlanders zijn een reislustig volkje. Waar je ook op reis bent – diep in de oerwouden van Borneo of op de ijsvlakten van de Noordkaap – je komt ons overal tegen. En dat niet alleen! Wist je dat je overal ter wereld naast Nederlandse toeristen ook Nederlandse restaurants kunt vinden?

Ja, wij stonden er zelf ook van te kijken! In de volgende plaatsen vind je Nederlands eten naast de gebruikelijke Italiaanse, Franse, Aziatische en lokale kost.

Aruba – Grand Café Rembrandt

Grand Cafe Rembrandt Aruba

Foto: Grand Café Rembrandt Facebook

Een gezellig café in Palm-Eagle Beach (Noord-Aruba) waar ze Nederlandse en Indonesische gerechten serveren. Zo kun je genieten van de perfecte combinatie: zon, zee, strand, saté en erwtensoep.

Australië – Dutch Bite Cafe

Dutch Bite Cafe Australië

Foto: Dutch Bite Cafe site

Dit restaurant bevindt zich in North Tamborine (waar?!). Wat dacht je van een menu van erwtensoep met ham, een broodje Gelderse worst en stroopwafels met ijs toe?

Canada – De Dutch Pannekoek House

De Dutch Pannekoek House Canada

Foto: De Dutch Facebook

Ik denk dat ik de spelling van dit restaurant nog het leukst vind! Ben je op reis in het zuidwesten van Canada (bijvoorbeeld Vancouver), dan heb je een grote kans dat je een ‘De Dutch’ tegenkomt.

Duitsland – De Kroketje

De Kroketje Berlijn Duitsland

Foto: pointoo.de

Dit schattige snackstandje vind je in Berlijn. Volgens de eigenaar kijken Duitsers toch even blij verrast op wanneer ze voor het eerst een frikandel proeven. Doei currywurst!

Engeland – My Old Dutch

My Old Dutch London Engeland

Foto: My Old Dutch Instagram

Ook in Londen hebben ze een restaurantketen met Nederlands eten. ‘My Old Dutch’ is gespecialiseerd in Nederlandse (hartige) pannenkoeken, maar serveert ook Nederlandse snacks, zoals bitterballen en kaassoufflés.

India – Double Dutch

Double Dutch Arambol India

Foto: goainformer.com

Ja, je ziet het goed! Een Nederlands restaurant midden in het tropische paradijs Arambol in Goa, India. Een kokosnootje bij mijn bittergarnituur alstublieft!

Indonesië – Huize van Wely

huize van wely jakarta indonesie

Foto: eventseeker.com

Laat je niet afschrikken door de buitenkant van dit restaurant in Jakarta. Huize van Wely maakt heerlijke pralines, taarten en gebakjes. Niet zo dol op zoet? Ze serveren ook veel hartige gerechten.

Italië – The Dutch Pub

the dutch pub gaeta italië

Foto: The Dutch Pub Facebook

Een gezellig bruin café in Gaeta waar je Affligem (een Belgisch biertje) kunt drinken en naast Italiaanse gerechten en de gebruikelijke hamburgers, ook Nederlands eten kunt bestellen.

Japan – Oude Kaas

oude kaas restaurant osaka japan

Foto: Google Street View

Een heel klein restaurant in Osaka. De Japanse eigenaar van Oude Kaas heeft 13 jaar in Nederland gewerkt. Toen hij naar Japan terugkeerde besloot hij om Japanners kennis te laten maken met de Nederlandse keuken. Dus: ben je in Japan en heb je heimwee naar bitterballen en pannenkoeken? Dan moet je hier zijn!

Maleisië – Dutch Harbour Café

dutch harbour cafe melaka maleisie

Foto: Dutch Harbour Café

Het Dutch Harbour Cafe in Melaka bevindt zich op een idyllische locatie met uitzicht op de Sungai Melaka-rivier. Ideaal voor een romantisch avondje met z’n tweetjes!

Malta – Tad Dutch

tad dutch restaurant qala malta

Foto: visitgozo.com

Dit restaurant in Qala wordt gerund door twee dames uit Nederland. Je kunt naast Nederlands eten en muziek ook genieten van internationale gerechten, zoals kangoeroesteak.

Portugal – Carpe Diem

carpe diem nederlands restaurant albufeira portugal

Foto: Harry de Bon op Facebook group Carpe Diem

Ben je op vakantie in het zonnige Albufeira, maar baal je ervan dat je geen eredivisie kunt kijken? In eetcafé Carpe Diem kun je jouw wedstrijden zien en tegelijkertijd een lekker happie Nederlandse kost naar binnen werken.

Thailand – Panary Cafe

panary cafe bangkok thailand

Foto: Panary Cafe Facebook

Panary Cafe combineert Nedelandse pannenkoeken met Aziatische schattigheid. De pannenkoeken zijn klein en hebben een hoge rand, waardoor ze lijken op kommetjes. Hierdoor kun je er veel lekkers op gooien zonder dat het eraf valt.

Verenigde Staten – Deboer Bakkerij & Dutch Brothers Restaurant

deboer bakkerij restaurant holland michigan usa

Foto: De Boer’s Google+

Deze familiebakkerij in Holland, Michigan, is in de jaren vijftig opgezet door Lammert de Boer uit Kollum. Zijn zoon Jakob heeft het bedrijf overgenomen. Samen met zijn zoons bakt hij traditioneel Nederlands banket, zoals suikerbrood, krentenbollen en banketstaven. Behalve de banketbakkerij hebben ze ook een restaurant waar ze naast internationale gerechten onder andere erwtensoep, uitsmijters en kroketten serveren.

Zuid-Afrika – Dutchies

Dutchies beach restaurant hermanus zuid-afrika

Foto: Dutchies Facebook

Uiteraard zijn er ook Nederlandse restaurants in Zuid-Afrika. De koks van Beach Restaurant Dutchies, gelegen aan Grotto Beach in Hermanus, serveren verse vis- en schaaldiergerechten, en natuurlijk ook kroketjes en Nederlands bier.

Zweden – Dutch Mountain

dutch mountain restaurant malung zweden

Foto: Dutch Mountain site

Wist je dat zich in Zweden een Nederlandse berg bevindt? Restaurant Dutch Mountain ligt midden in de Zweedse rimboe, in het dorpje Malung. Waarschijnlijk heb je dit nieuws daarom nog nooit eerder gehoord. 😉

Heb je een van deze restaurants bezocht? Of ben jij een Nederlands restaurant tegengekomen dat niet in deze lijst staat? Wij horen het graag!

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments