Motiveer je medewerkers met… Pizza!

Waarvan gaat jouw motivatie en productiviteit op het werk het meest omhoog? Een kleine bonus, een compliment van je leidinggevende, of pizza?

Een gemakkelijke keuze lijkt me… of niet?

Dan Ariely, professor in de gedragseconomie en auteur van “Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations” heeft het getest. Bij een Israëlisch bedrijf onderzocht hij de motivatie van medewerkers die een van de volgende drie beloningen ontvingen:

  1. een eenmalige bonus ter waarde van ongeveer $30,-;
  2. een smsje met een compliment van de leidinggevende: “Well done!” (“goed werk!”);
  3. een pizza.

Een kwart van de medewerkers zat in de controlegroep. Zij kregen geen compliment, bonus, of pizza. Vervolgens maten ze hoeveel microchips de beloonde medewerkers produceerden. Als ze meer produceerden dan de controlegroep, dan was hun motivatie ook hoger.

Na een dag was het al duidelijk dat pizza de grootste motivator was, deze groep produceerde 6,7% meer dan de controlegroep. Op de tweede plaats kwam het compliment (6,6%) en als derde pas de bonus (4,9%). Nog steeds meer dan de controlegroep, maar minder dan je zou verwachten.

Sterker nog, de groep die de bonus had ontvangen ging, naarmate de week vorderde, zelfs minder produceren dan de controlegroep. De compliment- en pizzagroepen deden het beter. Aan het eind van de week produceerden ze nog altijd een beetje meer dan de controlegroep.

Toon je waardering met een compliment… én pizza!

Over de hele week gezien was het compliment de beste motivator, met pizza op de tweede plaats. Dus, geef je medewerkers een complimentje én een pizza als je ze je ze voor langere tijd wilt motiveren!

Iedereen wil graag faire compensatie voor het werk wat hij of zij doet. Dus een goede betaling als basis is zeker belangrijk. Daarnaast breng je als werknemer een groot deel van je leven door met werken en is het daarom belangrijk om gemotiveerd aan de slag te kunnen gaan. Dat is zowel goed voor het bedrijf als de werknemer.

Uit dit onderzoek blijkt weer dat het tonen van waardering voor iemands werk goed is voor de motivatie. Het verrassende is dat een welgemeend compliment, of een pizza (liefde voor je werk gaat door de maag), een betere indruk achterlaten dan een bonus.

Nu zou het erg interessant zijn als ze het experiment nog een keer zouden doen, maar dan met verschillende gerechten. Het is duidelijk (en logisch) dat men blij wordt van gratis pizza, maar ik ben ook benieuwd hoe sterk de productie omhoog zou gaan met bijvoorbeeld een maaltijdsalade, sushi of een lekkere poké bowl…

Jelena author

Vanuit het hoge Noorden ben ik (met een omleiding via München) overgevlogen naar het midden van Nederland. En zo kwam ik bij Thuisbezorgd.nl terecht! Ik ben dol op lekker eten, schrijven, lezen, drummen en Japan.

Comments