Pancake art: kunst met pannenkoeken

Ik vind het fascinerend om te zien waarin mensen kunnen uitblinken. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand is er goed in. Als het dan ook nog eens met eten én kunst te maken heeft, dan kan ik het niet laten om er een post over te schrijven.

Introducing: pancake art

In het rijtje “food art” dit keer pancake art (pannenkoekkunst): de kunst om tekeningen met pannenkoekbeslag te maken en er tegelijk voor te zorgen dat de pannenkoek ook nog eens eetbaar blijft. Mmmm! Hier worden niet alleen kinderen blij van!

Pancake art wordt gemaakt door pannenkoekenbeslag in dunne lijntjes op je koekenpan te tekenen. De volgorde maakt veel uit voor het uiteindelijke resultaat en je moet ook uitkijken dat de pannenkoek niet aanbrandt. Je kunt het beslag ook kleuren door bijvoorbeeld chocolade of eetbare kleurstoffen toe te voegen.

Kevin Blankenship

Kevin is vader en ook nog eens dol op tekenen. Om zijn kinderen met leuke pannenkoeken te verrassen is hij begonnen met zijn eigen pancake art. In de afgelopen jaren is hij er heel goed in geworden!

In dit filmpje kun je zien hoe hij het doet:

Pannenkoek met meer kleurtjes:

Saipancakes

Hier nog een vader die zijn kids leuke pannenkoeken wilde voorleggen. Hij is illustrator en wiskundeleraar (!). Ik ben in ieder geval blij dat hij is blijven tekenen!

Ook deze coole kunstenaar laat zien hoe hij pannenkoekkunst maakt:

Pancake art van TigerTomato

De kunstenaars van TigerTomato steken nog het meeste tijd in hun pannenkoeken. Waarschijnlijk zetten ze het vuur laag zodat ze genoeg tijd hebben en ze hun arm bij het tekenen niet verbranden:

Fan van pannenkoeken? Kijk dan uit naar onze speciale pannenkoekenpost op Nationale Pannenkoekendag (18 maart 2016).

Jelena author

Vanuit het hoge Noorden ben ik (met een omleiding via München) overgevlogen naar het midden van Nederland. En zo kwam ik bij Thuisbezorgd.nl terecht! Ik ben dol op lekker eten, schrijven, lezen, drummen en Japan.

Comments