Tijd voor de Thuisbezorgd.nl Pizzadagen!

Wij van Thuisbezorgd.nl houden minstens zoveel van pizza als de Italianen. Daarom introduceren wij de Thuisbezorgd.nl Pizzadagen! Tijdens deze speciale dagen, van 15 tot 28 februari, eren we het meest populaire gerecht van Italië.

Wat is pizza? Eenvoudig gezegd bestaat pizza (spreek uit ‘piet-sa’) uit een rond platbrood, bestreken met tomatensaus en belegd met mozzarella en een keur aan andere toppings, dat kort wordt gebakken in een hele hete oven.

Er zijn heel veel verschillende pizza’s, waarvan pizza margherita, marinara en calzone drie van de meest bekende soorten ter wereld zijn.

Een korte pizzageschiedenis

De hedendaagse pizza is meer dan honderd jaar geleden in Napels, Italië, uitgevonden. Daar is ook de eerste pizza margherita gebakken, ter ere van koningin Margherita di Savoia. Een pizza margherita is belegd met tomaat, mozzarella en basilicum: de drie kleuren van de Italiaanse vlag.

Pizza in Pompeï

Italianen eten al heel erg lang pizza. Rond het jaar duizend aten de mensen in Gaeta een variatie op het populaire gerecht. In de twaalfde eeuw aten de mensen in Calabrië pitta, die in Apulië pizzetta en sfincione in Sicilië. Zelfs de Pompeianen konden pizza-achtige platbroden kopen voordat de vulkaan hun stad met de grond gelijk maakte. Ja, pizza is echt een van de langstdurende streetfoodtrends ooit!

Vier het leven – vier de pizza!

Bezoek de vele verscheidene pizzeria’s op Thuisbezorgd.nl en ontdek de heerlijke smaken van Italiaanse pizza!

Jelena author

Vanuit het hoge Noorden ben ik (met een omleiding via München) overgevlogen naar het midden van Nederland. En zo kwam ik bij Thuisbezorgd.nl terecht! Ik ben dol op lekker eten, schrijven, lezen, drummen en Japan.

Comments