Poffertjes eten op het Domplein in Japan?!

OK, jullie denken nu vast allemaal: waarom zou een buitenlander in vredesnaam kiezen voor de Nederlandse keuken? Uiteindelijk klinkt ‘boeuf bourguignon’ de gemiddelde inwoner van New York toch veel beter in de oren? Fout! Poffertjes, boerenkool en stroopwafels zijn in het buitenland populairder dan wij Nederlanders vaak denken! Thuisbezorgd.nl stelde voor de lezers van dit blog een top 4 samen van de beste Nederlandse restaurants over de hele wereld.

4: Auckland, Nieuw-Zeeland

Restaurant Dutch Delight in Auckland. Op vakantie in het prachtige Nieuw-Zeeland en heimwee naar de oer-Hollandse pot? Geen probleem, want op de menukaart van Dutch Delight in Auckland kun je kiezen uit poffertjes, pannenkoeken of een patatje met.

3: New York, Amerika

Restaurant Vandaag in het hartje van ‘The Big Apple’. New Yorkers kunnen hier sinds 2010 genieten van Hete Bliksem, bitterballen of een tosti. Na het eten uitbuiken doe je met koffie en een stroopwafel.

2: Lynden, Amerika

Zin in een halfje volkoren, krentenbollen, erwtensoep of speculaas? Wie op vakantie is in Lynden (vlakbij Seattle in de Verenigde Staten) kan bij Lynden Dutch Bakery de lekkerste broden en belegde broodjes kopen. Groot voordeel: de bakkerij is geopend van 7 uur tot 17.30 uur.

1: Huis ten Bosch, Nagasaki (Japan)

Onze absolute favoriet is het attractiepark Huis ten Bosch in Japan. Nee, dit is geen restaurant. De Japanners pakken het veel beter aan! Zij hebben een heel dorp nagebouwd dat verdacht veel aan Nederland doet denken. Naast alle kaaswinkeltjes, souvenirshops en poffertjeskramen kun je er ook even onder de Utrechtse Domtoren door lopen of op een bankje voor het stadhuis van Gouda genieten van Goudse kaas!

Poffertjes eten onder de Domtoren in Nagasaki

Poffertjes eten op het Domplein in Nagasaki, Japan. Waarom niet?

(En voor alle feestgangers op Chersonissos is er nog altijd Friet van Piet!)

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments