Het is een cake! Nee, het is een salade!

Mensen verzinnen de gekste dingen. Met eten kun je al helemaal alle kanten op! Wie bedenkt er nu taarten die eigenlijk salades zijn?! Nou, dat is Mitsuki Moriyasu, een fooddesigner uit Nagoya, Japan. Mitsuki vindt dat salades er een stuk aantrekkelijker uit kunnen zien. En geef maar toe, wie wil er niet een stuk van deze saladetaarten proberen?

diverse saladetaarten - vegedeco salad

Wil je gezonder gaan eten en salades aan je dieet toevoegen, dan zijn deze saladetaarten net iets voor jou! Persoonlijk vind ik salades lekker, maar vaak lastig te eten. De slablaadjes vallen van je vork af en kleine, compacte ingrediënten zakken altijd naar de bodem. Bij deze taarten heeft alles zijn vaste plaats en zijn de stukken makkelijker te eten dan losse salades!

punt saladetaart - vegedeco salad

De “glazuur” wordt gemaakt van tofu of roomkaas, gemixt met groente om de specifieke kleuren te krijgen. De “cakelaag” is een sponge cake gemaakt van soyabloem. Andere taarten lijken weer meer op quiche. Hoe dan ook, ze zien er heerlijk uit en ik zou er dolgraag eentje willen proberen!

saladetaart - roze quiche - vegedecosalad saladetaart - roze - vegedecosalad bord met - vegedeco salad saladetaart - cherry tomaatjes - vegedecosalad

Bron afbeeldingen: vegedecosalad.com

Jelena author

Vanuit het hoge Noorden ben ik (met een omleiding via München) overgevlogen naar het midden van Nederland. En zo kwam ik bij Thuisbezorgd.nl terecht! Ik ben dol op lekker eten, schrijven, lezen, drummen en Japan.

Comments