Jongen en meisje picknicken

8 tips voor een romantische picknick

Jouw favoriete hapjes en drankjes, lekker weer en fijn gezelschap: picknicken is heerlijk in de zomer. En het is ook nog eens superromantisch met je vriend(in)! Je moet je alleen wel goed voorbereiden, zodat je straks lekker comfortabel kunt picknicken – zonder geklieder of andere ongemakken. Hoe je je goed voorbereidt? Met de onderstaande tips voor een romantische picknick!

1. Zorg voor een leuke picknickmand en -plaid.

Jongen en meisje picknicken

Koop eens een ouderwetse picknickmand met rood-wit ruitjespatroon. Daarnaast is het nog leuker als je er ook meteen een plaid bij neemt die matcht met je mand. Zo krijg je het echte picknickgevoel! Wil je graag koele drankjes en verse salades meenemen? Dan is het handig om een (extra) koeltas mee te nemen. Dat is ook heel handig als je eten meeneemt dat kan bederven in de warmte, zoals vleeswaren voor op brood.

2. Koop een (wegwerp)barbecue.

BBQ-hapjes bij picknick - kleiner

Wist je dat je bij veel supermarkten voor een paar euro wegwerpbarbecues kunt kopen? Erg leuk als je geen ruimte of geld hebt voor een ‘echte’ barbecue, maar wel af en toe wilt genieten van het barbecuegevoel! Als je toch iets vaker wilt barbecueën, dan kun je ook een compacte barbecue kopen. Deze barbecues hebben een handig formaat zodat je deze gemakkelijk mee kunt nemen, bijvoorbeeld naar het park. Check altijd wel eerst van tevoren of je in een park, of in een ander openbaar gebied, mag barbecueën.

3. Bedenk een thema voor je picknick en bestel eten.

Het is leuk als je je picknick in een bepaald thema houdt, bijvoorbeeld een Italiaans thema. De Italiaanse keuken bestaat uit heerlijke gerechten, zoals salades, pasta’s en pizza’s. En het is ook nog eens een romantisch thema! Denk bijvoorbeeld aan hapjes in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen, wit en rood. Je hebt dan toch meteen het gevoel dat je in Venetië bent? 😉 Bestel jullie favoriete Italiaanse gerechten direct gemakkelijk online via Thuisbezorgd.nl!

4. Maak extra hapjes van tevoren klaar.

Picknickmand met broodjes - kleiner

Wil je graag nog extra hapjes meenemen, zoals broodjes, stokbrood of fruit? Maak dan alvast thuis zoveel mogelijk klaar. Zorg dat je – als je op de plek bent waar je wilt picknicken – bijna alleen nog je eten hoeft open te maken. Doe je eten daarom in bakjes en neem eventueel gemakkelijk broodbeleg mee, bijvoorbeeld kruidenboter. Let er ook op dat het beleg niet te zoet is (vanwege ongedierte), en dat het niet gemakkelijk bederft in de warmte. Bij hoge temperaturen is dan zelfs een koelbox niet genoeg om het goed te houden. Fruit is ideaal om mee te nemen in de zomer: het is lekker verfrissend en bepaalde fruitsoorten helpen je huid zelfs beschermen tegen de zon.

5. Neem genoeg drinken mee.

Het is altijd belangrijk om voldoende te drinken – zeker als je buiten in de zon bent. Neem dus genoeg drinken mee. Neem bijvoorbeeld een grote en goed afsluitbare (thermos)kan mee met limonade. Tip: maak jouw eigen limonade door fruit of groente, zoals aardbeien, citroen of komkommer, aan je water toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook gewoon blikjes of pakjes drinken meenemen, want deze zijn lekker licht en handig om mee te nemen. En vergeet je fleurige (camping)bekers niet!

6. Ook handig: een picknickbestekset.

Picknickset

Wil je een beetje comfortabel picknicken, zonder geklungel? Dan raden wij je aan om een speciale picknickbestekset te kopen. Deze sets bestaan vaak uit bestek, een kurkentrekker en blikopener. Natuurlijk heb je hier verschillende varianten in: van basissets tot hele uitgebreide sets. Bij de uitgebreide vind je er vaak ook snijplanken of borden bij.

7. Smeer je goed en regelmatig in.

Als je buiten aan het picknicken bent, dan vergeet je – door alle gezelligheid – al snel dat je kunt verbranden. Het is daarom belangrijk om je goed en regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Let daarbij op de beschermingsfactor van je zonnebrandcrème: deze moet minimaal factor 20 zijn. Picknick je bij het water of in een bos? Vergeet je dan ook niet in te smeren met een anti-muggenmiddel. Doe dit wel pas een halfuur later nadat je je hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème. Als je in een bos picknickt, is het ook aan te raden om een tekentang of -lepel mee te nemen. Veiligheid voor alles!

8. Neem kaarsjes en een deken mee.

Ondergaande zon, wijn en kaarsjes

Je maakt je romantische picknick pas echt af met kaarsjes. Zeker als je van plan bent om bij ondergaande zon te picknicken! Wanneer het donkerder wordt en de temperatuur daalt, dan haal jij – als goed voorbereide man of vrouw – een dekentje uit de picknickmand. Jullie kunnen dan lekker warm genieten van elkaar en de sterrenhemel … Zucht. Romantischer dan dit wordt het niet! 😉

Heb jij nog meer tips voor een romantische picknick? Deel deze dan via de comments! 

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments