Trends(10 Articles)

De wereld van eten staat niet stil. Sterker nog: foodtrends volgen elkaar in rap tempo op. Wat dacht je bijvoorbeeld van freaky cakeshakes, salade in een pot of bacon-sushi? Je leest hier de laatste foodtrends, zodat je altijd op de hoogte bent!

  • indiaas-eten-op-wit-bord-met-gouden-rand

    Foodspiratie: voor een lekker begin van 2017!

    Gelukkig nieuwjaar! Wat was 2016 een geweldig en opwindend jaar. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, is er veel gebeurd met Thuisbezorgd.nl. Ben jij helemaal klaar voor alles wat 2017 gaat brengen? We kunnen ons voorstellen dat je het jaar goed wilt beginnen, maar dat het altijd weer lastig is om andere ideeën te bedenken…

  • Indian Food Guide: de Indiase keuken in een oogopslag

    In India zijn de straten kleurig, de kleuren fel en de mensen zijn er hartelijk en energiek. Met 1,2 miljard inwoners is India na China het meest bevolkte land ter wereld. Het is er dus maar zelden rustig. Tegelijkertijd is India het land van de tegenstellingen: arm en rijk, tropische stranden en hoge bergen. Kenmerkend…

  • Het is een cake! Nee, het is een salade!

    Mensen verzinnen de gekste dingen. Met eten kun je al helemaal alle kanten op! Wie bedenkt er nu taarten die eigenlijk salades zijn?! Nou, dat is Mitsuki Moriyasu, een fooddesigner uit Nagoya, Japan. Mitsuki vindt dat salades er een stuk aantrekkelijker uit kunnen zien. En geef maar toe, wie wil er niet een stuk van deze…

  • Amezaiku: levensechte Japanse snoepkunst

    Tijd voor iets lekkers! In vorige posts hebben we het al gehad over traditioneel Turks snoep en Chinese suikerkunst. Dit keer wil ik het hebben over Amezaiku, Japanse snoepkunst. “Normaal” Japans snoep is al erg spannend, maar Amezaiku is nog mooier! Wat is amezaiku? Amezaiku is een Japanse kunstvorm waarmee snoep wordt gemaakt. Hierbij worden…

  • zuurkool-gefermenteerd

    Helemaal hip en gezond: gefermenteerde groenten

    Vergeet superfoods, het fermenteren van groente is het nu helemaal. Maar wat is het precies? Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Dit klinkt misschien een beetje vies, maar deze oude, duurzame manier van het bereiden van voedsel zou juist heel lekker en gezond zijn. Waarom?…

  • sushibowl

    Sushi, maar dan anders: de 8 lekkerste sushivariaties

    Ben jij net als ik gek op sushi? Dan ken je inmiddels vast alle sushisoorten uit je hoofd. Als je sushi bestelt, dan is de menukaart door onze Sushi Guide ook helemaal geen ‘Japans’ meer voor je. Temaki en een zeewiersalade als lunch, maki’s en nigiri’s met een misosoepje als diner met je lover of een…

  • exota-limonade

    Foodtrends komen en gaan: verdwenen merken en trends

    Elke dag verschijnen er nieuwe producten in de supermarkt: van IJslandse yoghurt tot aardbeien die smaken naar ananas. Wist je dat Nederland koploper is in Europa op het gebied van het aantal productintroducties van levensmiddelen? Tussen de 1500 en 2000 nieuwe producten verschijnen er jaarlijks in de supermarkt. Zeven van de 10 productintroducties verdwijnen ook…

  • Bananen-chia-Dadel-Shake

    De lekkerste zomerdrankjes bij jouw Thuisbezorgd.nl-maaltijd

    In de zomer is het natuurlijk heerlijk om te genieten van een koud drankje. Het liefst in een mooi glas met daarbij allerlei lekkere hapjes. En daarom hebben wij voor je uitgezocht welke gerechten perfect passen bij onze drie favo zomerdrankjes: sappige hamburgers met patat, pittige Indiase curry of verse falafel-pita. Recepten van onze favoriete…

Top