glutenvrije-pannenkoeken-2

Vier Nationale Pannenkoekendag en eet deze pannenkoeken!

Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag. Daarom lees je vandaag alles over deze lekkere, veelzijdige snack. Ga je voor gezonde(re) pannenkoeken van havermout, een hartige ham-kaaspannenkoek, of wil je juist een zoete met jam en slagroom? Het kan allemaal! Lees alles over de onderstaande pannenkoeken én bestel direct via Thuisbezorgd.nl bij een pannenkoekenhuis bij jou in de buurt.

Gezonde pannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

havermout-pannenkoeken-2

Het is verantwoorder om een pannenkoek van havermoutmeel te eten dan van traditionele bloem, want havermout bevat minder gluten, (andere) vezels en antioxidanten. De lagere hoeveelheid gluten zorgen ervoor dat je de pannenkoek beter verdraagt, terwijl je door de vezels langer een vol gevoel hebt. De antioxidanten beschermen je lijf tegen zowel schade van buitenaf als van binnenuit. Opeens klinkt een pannenkoek een stuk gezonder! 😉

Boekweitpannenkoeken

boekweitpannenkoeken

Boekweit lijkt veel op graan, maar dat is het niet. Hierdoor bevat boekweit geen gluten, en kun je het dus gerust eten als je allergisch bent voor gluten. Net als havermout, heeft boekweit veel voordelen voor je gezondheid. Zo bevat het koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Lekker om te eten als hartige pannenkoek met vis en salade, of juist als zoete met chocoladepasta.

Speltpannenkoeken

speltpannenkoek-kaviaar

Spelt bevat zeer veel eiwitten, veel meer dan in een andere tarwesoort. Ook zitten er veel gezonde vetten in, wat goed is voor je hart en bloedvaten. Net als boekweit, bevat spelt ook veel vitaminen en mineralen. Een speltpannenkoek met kaviaar schijnt heel lekker te zijn.

Glutenvrije pannenkoeken

glutenvrije-pannenkoeken-2

Ben je allergisch voor gluten, of eet je gewoon liever zo min mogelijk gluten? Dan is een glutenvrije pannenkoek misschien wel iets voor jou. Zoals je eerder al hebt gelezen, bevatten pannenkoeken van boekweit of havermout geen tot weinig gluten. Boekweit is een betere optie als je allergisch bent, havermout is beter als je liever minder gluten eet.

Amerikaanse pannenkoeken

amerikaanse-pannenkoeken-2

Amerikaanse pannenkoeken zijn kleiner, dikker en smeuïger dan onze Hollandse pannenkoeken. Amerikanen eten hun pannenkoeken het liefst als ontbijt met daarop een flinke laag beleg, zoals bosbessen, slagroom, bacon of maple syrup (ahornsiroop). Misschien een leuk idee voor het paasontbijt? 😉

Hartige pannenkoeken

Carpaccio-pannenkoeken

carpaccio-pannenkoek

Ben je gek op carpaccio én pannenkoeken? Combineer je favoriete gerechten dan gewoon. Ik heb het zelf een keer gegeten, en geloof me: het is echt heel erg lekker! Dit was ook meteen de eerste keer dat ik een hartige pannenkoek probeerde, dus dit was zeker al een goed begin. Er volgden daarna nog veel meer verrassende combinaties.

Oosterse pannenkoeken

okonomiyaki

Zoals de pannenkoek met Oosterse smaken. De okonomiyaki is hiervan een goed voorbeeld: deze Japanse pannenkoek bestaat in veel varianten. Okonomi en yaki betekent dan ook zoiets als ‘gebakken/gegrild zoals je wilt’. De bekendste variant komt uit Osaka, met wittekool, zeevruchten en varkensvlees. Nog meer typisch Oosterse pannenkoeken? Probeer dan eens bananenpannenkoekjes met fruit: dit is een bekend ontbijt voor toeristen in Zuidoost-Azië.

Italiaanse pannenkoeken

italiaanse-pannenkoek-2

De smaak van een pizza, maar dan weer eens wat anders. Italiaanse pannenkoeken zijn ook heel lekker, met tomatensaus, kaas en groenten. Ook zeker leuk om eens te proberen! Vind je dit nog te experimenteel? Probeer het dan eerst met alleen tomatensaus en/of kaas en kijk even of je het lekker vindt.

Ham-kaaspannenkoeken

ham-kaas-pannenkoeken

De combinatie van ham en kaas is een stuk bekender dan de Italiaanse pannenkoeken. Helemaal lekker als de kaas een beetje gesmolten is!

Zoete pannenkoeken

Pannenkoeken met yoghurt en fruit

pannenkoeken-yoghurt-fruit

Heb je net een hartige pannenkoek gegeten? Eet dan bijvoorbeeld als toetje een zoete pannenkoek, met bijvoorbeeld rode vruchten en yoghurt. Als ik pannenkoeken eet, dan mag zo’n pannenkoek als deze zeker niet ontbreken. Mjam!

Pannenkoeken met appel en kaneel

pannenkoeken-appel-kaneel-2

Een echte klassieker: pannenkoeken met appel en kaneel. Deze combinatie gaat net zo goed samen als patat en mayonaise, of als frikandel en ketchup. Heb je deze combinatie nog niet geprobeerd? Dan moet je dat snel doen, want anders mis je echt wat!

Pannenkoeken met ijs

pannenkoeken-ijs

Chocolade-ijs, vanille-ijs of aardbeienijs: pannenkoeken en ijs is ook een gouden combinatie. Net als de pannenkoek met yoghurt en fruit, is deze ook lekker om te eten als toetje. Natuurlijk kun je ‘m ook gewoon lekker eten als tussendoortje.

Pannenkoeken met jam en slagroom

pannenkoeken-jam-slagroom

Als je trek hebt in iets lekkers, dan is dit zoete tussendoortje ook zeker een aanrader. Soms mag je jezelf namelijk best eens verwennen. En dat doe je héél goed met zo’n pannenkoek! Geloof mij maar.

Pannenkoekenrestaurants met bezorgservice

Pannenkoekenhuis Candela Amsterdam
Pannenkoekenhuis De Rithse Hoeve Breda
Franse Pannenkoeken Helmond
Pannenkoeken Paviljoen Hoofddorp
Pannenkoekenhuis de Coeswaerde Laren
Pannenkoekenhuis Dutch Diner Rotterdam
De Pannenkoekenplaets Schimmert
Pannenkoekenrestaurant De Oude Vesting Steenwijk

Heb je deze bijzondere pannenkoeken al eens gezien? 

Pancake art: kunst met pannenkoeken

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments