Onthuld: de top 5 beste restaurants in Amsterdam!

Daar zijn we weer! Na het onthullen van de landelijke winnaar, is het nu tijd om de 5 award-winnaars van Amsterdam bekend te maken. We zijn natuurlijk erg benieuwd hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Dus, we hebben ze het hemd van het lijf gevraagd om hier achter te komen. Een daverend applaus voor:

De beste Pizza van Amsterdam

– Pizza Boy –

Mijn recept voor succes is …
… dat wij elke dag met plezier ons werk uitvoeren. Wij geven nooit op en zullen dit ook nooit doen.

Deze zin beschrijft mijn restaurant en de gerechten die we serveren het best:
Wij geven heel veel aandacht aan kwaliteit.

Dit is het populairste gerecht op het menu:
Al onze pizza’s! Het deeg wordt gemaakt aan de hand van ons eigen recept. Dit maakt het verschil. Onze pizza’s zijn lekkerder, smeuïger en krokanter dan andere!

Naar mijn mening worden onze burgers compleet onderschat en moet absoluut uit worden geprobeerd omdat …
Onze pizza’s al de beste zijn, maar onze sappige burgers zeker ook wat aandacht verdienen! Ze worden elke dag vers bereid vanuit ons eigen recept en gegrild op speciale wijze.

Over 5 jaar zie ik Pizza Boy:
Ons doel is om van Pizza Boy een groot merk te maken en we hopen dit binnen 5 jaar waar te kunnen maken.

De beste Aziatische gerechten van Amsterdam

– Orient Express –

Mijn recept voor succes is …
– Versheid. Wanneer je voedsel bereidt voor je gasten, in wat voor categorie keuken dan ook, moet je alleen verse producten en ingrediënten gebruiken. Dit merkt en proeft de klant direct!

– Ervaring. Wij komen uit een ondernemersfamilie. Je moet het in je hebben: de wil, de leergierigheid en in sommige gevallen opoffering. Van jongs af aan stonden wij al in de zaken van onze ouders. Buiten onze schooltijden hielpen wij hen waar nodig was en waren wij natuurlijk continu lerende van de vaardigheden van onze ouders. Ze leerden ons van alles. Van het runnen van een zaak tot de kooktechnieken van de chefs in de keuken. Op een gegeven moment heb je de kennis en ervaring van jouw ‘meesters’ met als extra toevoeging; inzicht, ideeën en visies van een nieuwe generatie.

– Klandizie. Klandizie bouw je op door je te onderscheiden. Er staan geen rijen meer voor een Chinees restaurant zoals wij van eerdere generaties hebben vernomen. In deze tijd scrol je lekker snel op je mobiele telefoon en je hebt keuze uit talloze restaurants van verschillende categorieën. Wij moeten ons kunnen onderscheiden van de concurrentie! 

Authentieke smaken behouden, versheid, snelheid en continuïteit! Al deze punten moet je kunnen combineren en uitvoeren.

Met onze kennis en ervaringen hebben wij met onze leerlingen een geweldig team gevormd en de formule gevonden om dit te realiseren. Dag in, dag uit, met liefde ….

Vaste klanten blijven, nieuwe fijnproevers komen!

Deze zin beschrijft mijn restaurant en de gerechten die we serveren het best:
Het motto van Oriënt Express zegt genoeg; “A journey through Oriental flavours”.

Dit is het populairste gerecht op het menu:
Oefff, dat is moeilijk. Van alle gerechten hebben wij fans. Natuurlijk lopen de “traditional Dutch Chinese” goed zoals de Babi Pangang en Foe Yung Hai. Maar ook de vegetarisch gewokte groenten gerechten als de gerechten met authentieke sauzen zijn zeer populair.

Naar mijn mening worden deze gerechten compleet onderschat en moeten absoluut uit worden geprobeerd omdat:
De Kung Po saus, Cheung Pao saus of de Chef’s Sichuan saus. De harmonieuze samenwerking van de vele smaken in deze sauzen zijn verbluffend! De welbekende Cantonese Koe Lo Kai (kip in zoetzure saus, krokant van buiten en heerlijk mals van binnen) is een liefhebber van velen, zowel voor kinderen als volwassenen.

Over 5 jaar zie ik Orient Express:
Voorlopig hebben wij onze handen vol “to keep up the good work”. Wij zullen vooruitstrevend en onderscheidend blijven door te luisteren naar de wensen van onze gasten en waar nodig is te innoveren.

De beste Sushi van Amsterdam

– Fresh2Go Sushi –


De beste Burgers van Amsterdam

– Cafetaria Nefertiti –

De beste Turkse gerechten van Amsterdam

– De Smulhoek –

We willen graag iedereen bedanken die de Best Restaurant Awards 2018 mogelijk heeft gemaakt. Ook veel dank aan alle winnaars voor hun enthousiasme en toewijding! Wil je meer weten over de Awards? Neem dan snel een kijkje hier.

Comments