Winnaar Best Restaurants Awards 2017

8 januari 11.00: het moment dat wij, samen met acteur en cabaretier Ruud Smulders, Fresh2Go Sushi tot landelijke winnaar van de Best Restaurants Awards 2017 mochten kronen!

Fresh2Go Sushi aan de Amsterdamse Van Woustraat bleek, na het tellen van de stemmen ėn na het beoordelen van de beoordelingen op Thuisbezorgd.nl, er met kop en schouders bovenuit te steken. Reden genoeg om naast het overhandigen van de award eens aan eigenaar Ming Kwong te vragen wat zijn ‘geheime recept’ is.

Ming, gefeliciteerd! Wat is je eerste reactie?

Ik ben verrast! We hadden al 2 keer een award gewonnen – o.a. vorig jaar voor beste restaurant in Amsterdam – maar om nu de beste van Nederland te zijn is echt ongelofelijk!

Vertel, wat is jouw geheim? Hoe word je het beste restaurant van Nederland??

Simpel. Kwaliteit. Geen twijfel over mogelijk. Wij bereiden onze sushi op een ambachtelijke manier, zonder sushimachines maar met echte sushichefs. Mensen die met liefde en passie jouw sushi ‘rollen’. Ook goede en snelle bezorging staat hoog in het vaandel. Wij zijn immers een restaurant dat zich volledig richt op het bezorgen. Om die reden heb ik op iedere willekeurige avond tot wel 12 bezorgers over de vloer lopen.

12 bezorgers? Wow, dan moet het hier wel storm lopen!

Ja, de zaken gaan goed en de Thuisbezorgd.nl-printer draait overuren! De prijs (red. Een gloednieuwe e-bike) kan direct aan de slag.

Had je ooit verwacht dat het zo druk zou worden?

Ja, eigenlijk wel. Ik ben een ondernemer en als ondernemer moet je 100% in je eigen idee geloven!

Enkele jaren geleden heb ik mijn kantoorbaan opgezegd om mijn sushi-droom waar te maken. In het begin richtte ik mij  vooral op ‘nacht sushi’ (sushi voor in de late avonduurtjes), maar dat sloeg helaas niet aan. Mijn klanten waren zeer te spreken over de kwaliteit, maar wilden het gewoon op een ‘normale’ tijd, haha. En ja, de klant is koning dus ben ik daarop verder gaan borduren. Nu, een paar jaar later, zie je wat deze investering in kwaliteit heeft opgebracht.

Het beste bezorgrestaurant van Nederland, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven!

Mooi, je hebt het verdiend! Heb je tenslotte nog een advies aan al die ‘jaloerse’ restauranteigenaren die volgend jaar de concurrentie met je aan willen gaan?

Investeer in je personeel: vind goede chefs die ‘weten hoe ‘t moet’ en zorg voor genoeg bezorgers! Ook heel belangrijk, ze moeten naast het eten ook een glimlach kunnen overhandigen.

Verder denk ik ook dat je eerlijk moet zijn als je het te druk hebt. Zet je restaurant even op ‘tijdelijk gesloten’ in het Thuisbezorgd.nl-systeem en open deze pas weer als je alle bestellingen hebt kunnen verwerken. Zo zorg je niet alleen voor blije klanten die hun eten op tijd hebben gekregen, maar ook voor meer positieve beoordelingen op Thuisbezorgd.nl!

 

Comments