Top 3 personeelsvoordelen van een hybride werkplek

Heb je al nagedacht over hoe jouw personeelsvoordelen eruit zien in een hybride werkomgeving? Ervoor zorgen dat je medewerkers kunnen genieten van extra voordelen, ongeacht waar ze werken, is de toekomst. Wij hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet waarmee je personeelsvoordelen kunt aanbieden die eerlijk zijn voor alle medewerkers, ongeacht waar ze werken.

Een hybride werkplek kan het beste van twee werelden bieden voor medewerkers en werkgevers, zolang dit op de juiste manier wordt ingevuld. Naarmate meer bedrijven overstappen naar een hybride werkomgeving, wordt het voor meer werkgevers een uitdaging om te zorgen voor gelijkheid en inclusie op de werkvloer.

Door de strijd om talent vragen veel bedrijven zich af hoe hun personeelsvoordelen een aanvulling kunnen zijn op hybride werken. Personeelsvoordelen spelen een bepalende rol in de bedrijfscultuur. Werkzoekenden geven aan dat secundaire arbeidsvoorwaarden vaak een bepalende factor zijn als ze kiezen tussen vacatures. Door de personeelsvoordelen af te stemmen op de behoeften van medewerkers die hybride werken, onderscheidt jouw bedrijf zich van de rest.

We hebben onze top 3 personeelsvoordelen samengesteld, waarmee we denken dat jouw bedrijf een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket kan creëren dat geschikt is voor de toekomst van hybride werken.

🧘‍♀️ 1. Stel de geestelijke en lichamelijke gezondheid van medewerkers voorop

Werken op afstand brengt veel voordelen met zich mee, zoals minder woon-werkverkeer en flexibel werken. Maar het heeft er ook toe geleid dat medewerkers zich uitgeput voelen, omdat ze lastig loskomen van hun werk. Combineer dat met gemiddeld 10 uur per dag zittend werken en je ziet waarom het topprioriteit is om medewerkers de juiste middelen te bieden voor hun geestelijke en fysieke gezondheid.

Apps voor geestelijke gezondheid, online therapiesessies en gratis of voordelige sportschoollidmaatschappen zijn allemaal fantastische extraatjes die medewerkers erg waarderen.

⏰ 2. Bied flexibele werktijden

Medewerkers zijn gebaat bij de flexibiliteit van werken op afstand. Bij hybride werken zullen veel medewerkers interactief samenwerken met hun collega’s op kantoor of zelf naar kantoor gaan. Het cultiveren van een flexibele werkomgeving waarin medewerkers hun dag kunnen indelen op basis van hun persoonlijke verantwoordelijkheden kan de productiviteit verhogen en kan leiden tot een betere werk-privébalans.

🥗 3. Maaltijdvergoedingen of -toegoed

We zijn helemaal niet bevooroordeeld bij deze tip… maar iedereen moet toch eten? 😊 Of het nu op kantoor is of thuis, iedereen moet kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. Voor de pandemie boden veel bedrijven gratis of voordelig eten/snacks/koffie aan op kantoor. Maar sommige bedrijven boden geen extraatjes aan mensen die op afstand werkten, waardoor de kosten voor eten/snacks/koffie voor die medewerkers zelf waren. Een voordeel waar medewerkers zowel op kantoor als thuis van kunnen genieten, is cruciaal voor het creëren van een gelijkwaardige werkomgeving.

Eten stimuleert medewerkers om een pauze te nemen én het brengt mensen samen, wat de bedrijfscultuur ten goede komt. Bied je medewerkers een maandelijks budget dat ze flexibel kunnen besteden om eten te kopen waar ze onderweg, op kantoor of thuis van kunnen genieten. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw personeelsvoordelen beschikbaar zijn, ongeacht waar iemand werkt.

Wil je meer weten over hoe je personeelsvoordelen kan aanbieden binnen jouw bedrijf? Bekijk de Thuisbezorgd Pay Card en ontdek hoe gemakkelijk het voor je medewerkers is om overal van eten te kunnen genieten.