Fooi voor de bezorger

Is het geven van een fooi verplicht?

Je bepaalt zelf of je een fooi geeft. Wij hebben een online functie om fooi te geven ontwikkeld omdat onze klanten daarom vroegen. Het geven van een fooi kan een mooie manier zijn om de bezorger te bedanken voor het snel en professioneel bezorgen van jouw bestelling.

Hoe geef ik een fooi aan de bezorger met de nieuwe functionaliteit?

Er zijn twee manieren om een fooi te geven met onze nieuwe online functie. Je kunt een fooi toevoegen via de Food Tracker™ binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling, of je kunt een fooi geven via de pagina Bestelhistorie tot 14 dagen na het plaatsen van je bestelling. De Food Tracker™ en de pagina Bestelhistorie zijn beide beschikbaar via onze website of app. In onze app ontvang je een push bericht over jouw bestelling en de optie om fooi te geven. Wanneer je op dit bericht klikt, word je doorverwezen naar de fooi betaalpagina.

Ik wil een fooi geven met de online fooi functie. Hoeveel fooi moet ik geven?

Dat is heel gul van je! Binnen de Food Tracker™ of op de pagina Bestelhistorie zie je de optie om een fooi te geven van 5%, 10% of 15% van je bestelwaarde. Kies het percentage dat je als fooi wilt geven.

Wat als ik mijn bezorger contant een fooi wil geven?

Je kunt een fooi contant geven bij de deur of met onze online functie. Maar gebruik van onze online fooioptie vermindert de behoefte aan persoonlijk contact, wat vooral in deze coronatijd van belang is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De veiligheid van onze klanten en bezorgers vinden wij het allerbelangrijkst, dus overweeg om gebruik te maken van onze online fooioptie voor het geven van een fooi aan je bezorger. Wanneer je besluit om contant fooi te geven, houd er dan rekening mee om voldoende afstand van de bezorger te bewaren.

Gaat het hele bedrag van de fooi direct naar de bezorger?

Voor bezorgers die rechtstreeks in dienst zijn bij Thuisbezorgd.nl, gaat de hele fooi naar de bezorger en wordt die uitbetaald als onderdeel van zijn of haar salaris. Voor fooien kunnen belastingen gelden. Restaurantpartners die hun eigen bezorgers hebben, zijn verantwoordelijk voor het uitkeren van online fooien aan hun bezorgers en/of keukenpersoneel. Wij adviseren onze restaurantpartners ten zeerste alle klantfooien direct aan hun bezorgers uit te keren, zij zijn door ons op de hoogte gebracht van de online fooifunctie.

Als ik een fooi geef via de online fooioptie, telt die dan mee voor de minimale bestelwaarde?

Een online fooi telt niet mee voor de minimale bestelwaarde.

Waarom moet ik een afzonderlijke betaling doen als ik een fooi wil geven?

Bij het maken van de online fooioptie wilden we ervoor zorgen dat je een fooi kunt geven na ontvangst van je bestelling. Daardoor heb je meer flexibiliteit om te besluiten wanneer en voor welk bedrag je de bezorger een fooi wilt geven. Wij werken aan de verbetering van het betaalproces voor fooien om het in de toekomst nog eenvoudiger te maken.

Hoelang na de bestelling kan ik een fooi geven?

Je kunt een fooi toevoegen via de Food Tracker™ binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling, of je kunt een fooi geven via de pagina Bestelhistorie tot 14 dagen na het plaatsen van je bestelling.

Kan ik online een fooi geven als ik een bestelling plaats voor afhalen?

Momenteel is het niet mogelijk om een online fooi te geven voor afhaalbestellingen.

Kan ik online een fooi geven als ik gekozen heb voor contante betaling van mijn bestelling?

Ja, je kunt ook online een fooi geven als je gekozen hebt voor contante betaling van je bestelling.

Ik heb de Food Tracker™ web pagina gesloten en nu kan ik de functie om fooi te geven niet meer vinden. Kan ik nog steeds een fooi geven?

Helaas is de functie om fooi te geven niet meer beschikbaar als je eenmaal de Food Tracker™ web pagina gesloten hebt. Je kunt nog wel een fooi toevoegen via de pagina Bestelhistorie, dit kan tot 24 uur na het plaatsen van je bestelling.

Ik kan de online functie om fooi te geven niet vinden in de app. Wat is er mis?

Zorg ervoor dat je de laatste versie van de app geïnstalleerd hebt. Na deze update, zie je de functie om online fooi te geven op de Food Tracker™ pagina na het plaatsen van je bestelling, of in je bestelgeschiedenis tot 14 dagen na de bestelling.