Homepage
Algemeen
Restaurantlijst
Hoe is de restaurantlijst opgesteld?

Hoe is de restaurantlijst opgesteld?

De samenstelling van de restaurantlijst op Thuisbezorgd.nl is dynamisch en onderhevig aan verschillende factoren. Eén doel blijft echter constant: je restaurants laten zien die voor jou het meest relevant zijn.

De standaardvolgorde is wat we de 'Beste match' noemen. Deze volgorde zal echter veranderen als je de sorteeroptie op de website of app gebruikt, aangezien de verschillende sorteeropties zich richten op één specifieke factor, terwijl Best match rekening houdt met meerdere factoren.

De belangrijkste factoren die worden gebruikt om de Best match-volgorde te bepalen, zijn de afstand tot de klant en de 'Quality'-score, die is gebaseerd op beoordelingen. Populariteitsfactoren, zoals het aantal bestellingen dat een restaurant ontvangt, spelen ook een rol bij de organisatie van de lijst. Tijdelijke factoren zoals het weer, drukke tijden of een feestdag kunnen ook van invloed zijn op de bestelling. Tot slot, om de zichtbaarheid te vergroten, kunnen restaurants betalen om hoger in de restaurantlijst te verschijnen. Dit geven wij aan met het woord 'Gesponsord'.

Aangezien alle factoren aan verandering onderhevig kunnen zijn, is de rangschikking van restaurants (d.w.z. de volgorde waarin je restaurants op het platform ziet) dynamisch. Je buurman ziet mogelijk een andere volgorde dan jij, en je kunt ook een verschil zien tussen jouw lijst om 17.00 uur en dezelfde lijst om 21.00 uur.

Je kunt altijd filters gebruiken om de standaardvolgorde anders te sorteren. Over het algemeen geven we echter de meest relevante lijst voor je weer op basis van jouw locatie. Smaken verschillen immers!

Was dit artikel behulpzaam?

Relevante artikelen

Hoe wordt de volgorde van restaurants bepaald?
We gebruiken vier hoofdfactoren om de rangorde te bepalen: afstand, kwaliteit, populariteit en tijd op onze site. AfstandDe belangrijkste rangschikkingsfactor is de afstand. Bij Th...
Zijn er andere factoren die bepalen hoe restaurants getoond worden op de lijst?
Sommige factoren kunnen de positie van een restaurant op de restaurantlijst tijdelijk beïnvloeden, zoals de kwaliteit of populariteit van een restaurant. Thuisbezorgd.nl kan een re...
Waarom hebben sommige restaurants 'Gesponsord' onder hun naam staan?
Meestal bepalen we de positie van een restaurant op basis van de afstand tot de klant, de kwaliteit van de recensies en de populariteit. Hoe hoger het restaurant scoort op deze dri...
Niet kunnen vinden wat je zocht?