Homepage
Algemeen
Restaurantlijst
Hoe wordt de volgorde van restaurants bepaald?

Hoe wordt de volgorde van restaurants bepaald?

We gebruiken vier hoofdfactoren om de rangorde te bepalen: afstand, kwaliteit, populariteit en tijd op onze site.

Afstand
De belangrijkste rangschikkingsfactor is de afstand. Bij Thuisbezorgd.nl geven we prioriteit aan restaurants die zich het dichtst bij het afleveradres bevinden. Dit helpt om de bestellingen die op ons platform binnenkomen zoveel mogelijk te spreiden over de actieve restaurants.

Ook willen we ervoor zorgen dat je wachttijd kort is en dat restaurants maar een paar kilometer hoeven af ​​te leggen om hun eten te bezorgen. Als 'Afhalen' is geselecteerd in plaats van 'Bezorging', rangschikken we alle restaurants op basis van afstand in de standaardlijst omdat locatie essentieel wordt.

Kwaliteit
De kwaliteitsscore is een meting op basis van de gemiddelde feedback van onze klanten via hun meest recente beoordelingen van eten en bezorgen. Op deze manier geeft het een eerlijk beeld van de geleverde kwaliteit, want Thuisbezorgd.nl heeft miljoenen klanten, allemaal met verschillende voorkeuren.

Populariteit
Populariteit bepalen we aan de hand van het aantal recente bestellingen dat door een restaurant is verwerkt in vergelijking met andere restaurants in dat gebied. Dit geldt vooral voor ketens, maar het kan ook gelden voor meer prominente restaurants in het stadscentrum.

'Populaire restaurants' hebben doorgaans ook meer bezorgpersoneel in dienst en kunnen daarom vaak een groter bezorggebied bedienen en een groter aantal bestellingen verwerken. Op basis van hun populariteit plaatsen we ze iets hoger op de lijst dan restaurants die dit soort capaciteit niet hebben.

Nieuwe restaurants
Nieuwe restaurants krijgen tijdelijk een verbeterde positie op Thuisbezorgd.nl, omdat nieuwe restaurants doorgaans minder beoordelingen hebben. Om deze restaurants op weg te helpen, krijgen ze gemiddeld ongeveer vier weken lang een hogere plaatsing. We duiden nieuwe restaurants aan met het label 'Nieuw' naast hun logo.

Houd er rekening mee dat de inhoud of kenmerken van het menu of de maaltijden van een restaurant op zichzelf geen invloed hebben op de positie op het platform, maar wel op de kwaliteitsscore vanwege betere recensies.

Was dit artikel behulpzaam?

Relevante artikelen

Hoe is de restaurantlijst opgesteld?
De samenstelling van de restaurantlijst op Thuisbezorgd.nl is dynamisch en onderhevig aan verschillende factoren. Eén doel blijft echter constant: je restaurants laten zien die voo...
Zijn er andere factoren die bepalen hoe restaurants getoond worden op de lijst?
Sommige factoren kunnen de positie van een restaurant op de restaurantlijst tijdelijk beïnvloeden, zoals de kwaliteit of populariteit van een restaurant. Thuisbezorgd.nl kan een re...
Waarom hebben sommige restaurants 'Gesponsord' onder hun naam staan?
Meestal bepalen we de positie van een restaurant op basis van de afstand tot de klant, de kwaliteit van de recensies en de populariteit. Hoe hoger het restaurant scoort op deze dri...
Niet kunnen vinden wat je zocht?