Happy
Christmas

Waarom traditioneel doen als het ook leuk kan? Met deze creatieve kerstmaaltijd ideeën maak je indruk op je gasten.

Waar wil je eten bestellen?

Originele kerstdiner
ideeën

Of het nu gaat om een kerstontbijt, kerstlunch, of kerstdiner, het samenstellen van traditioneel kerstmenu kan een ware plaag zijn. Tante Truus heeft een hekel aan kerstkalkoen en ome Joop wil het liefst een vegetarisch kerstdiner. Niet te spreken over oma Joke, die geen traditioneel kerstmenu meer kan zien of ruiken! Het is erg lastig om iedereen tevreden te stellen.

Individueel kerstmenu samenstellen

In een restaurant, of als je eten bestelt, kun je zelf kiezen wat voor gerecht je eet. Waarom dit niet ook mogelijk maken tijdens de kerst? Je kunt bijvoorbeeld een kerstmenu samenstellen met verschillende soorten gerechten, waarbij je gasten tijdens de koffie kunnen aanvinken wat voor kerstgerecht ze later graag willen eten.

Dit hoeft niet alleen patat of pizza te zijn. Je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld een kerstsoep, biefstuk, of een frisse maaltijdsalade. Of wat denk je van een vegetarisch kerstdiner? Vervolgens bestel je alles in één keer en kun je je volledige aandacht aan sjoelen, pictionary, karaoke en/of ‘wijnproeven’ besteden.

Kerstbuffet bestellen

Krijg je gasten op bezoek met erg uiteenlopende smaken? Dan is het bestellen van een kerstbuffet misschien wel wat voor jou. Zo kun je bijvoorbeeld Italiaans, pizza, Chinees, tapas en Hawaïaans eten bestellen en met deze heerlijke hapjes je eettafel decoreren. Vergeet niet ook te zorgen voor lekkere voorgerechten, bijgerechten en smakelijke kerst desserts, zoals een soep, een salade, taart of ijs. Je gasten zullen vechten om wie er vooraan in de rij mag staan!

Maak er een themafeestje van!

Kerstmis is natuurlijk een thema op zich, maar je kunt er ook op voortborduren of juist iets heel anders bedenken.

Kerstmarkt

Waarom altijd maar binnen zitten met kerst? In Duitsland hebben zie hier iets leuks op bedacht: de kerstmarkt. Kom je toch een beetje buiten. Lekker langs marktstandjes struinen en hete glühwein drinken. Als lekkere snack patat met worst! Dus waarom niet je tuin gezellig met kerstverlichting versieren, een of meerdere vuurkorven aansteken, flink wat glühwein of alcoholvrije warme punch schenken en daarbij lekker eten bestellen. Vergeet niet om een aantal warme dekentjes klaar te leggen voor de koukleumen onder je gasten.

Tropische kerst

Bevriezen je tenen al bij de gedachte om buiten in de kou te staan? Dan is een tropisch kerstfeest wat voor jou! Zet de verwarming op schroei, zet vrolijke Hawaïaanse muziek op en laat op de achtergrond rustgevende strandgeluiden horen (denk aan golven en zeemeeuwen). Versier je huis met kleurrijke bloemen en steek er eentje in je haar. Vraag aan je gasten om een strandlaken, Hawaïshorts en -hemden mee te nemen (om hun zitplaats mee te reserveren). In plaats van de traditionele wijn en koffie kun je kleurrijke cocktails en punch serveren. Qua eten kun je exotische gerechten, zoals bijvoorbeeld ceviche, bestellen die je normaalgesproken nooit met kerst zou eten.

Eine gemütliche Skihütte

Maak van je woonkamer een gezellige Oostenrijkse skihut met nepsneeuw, schapenvachtjes en foute après-skimuziek op de achtergrond. Vraag je gasten om hun foutste skikleren aan te trekken en serveer witbier of ‘skiwasser’ bij het eten. Hier kun je inspiratie doen voor het bestellen van lekkere wintersportgerechten.

It’s a 50’s/80’s/Victorian Christmas

Speel een typische kerstavond van je favoriete tijdperk na. Doe een schort voor en zet Bing Crosby aan op de achtergrond, of een mooie jaren tachtig trui en Wham! Of ga echt ver terug in de tijd en vier kerst in de stijl van ‘A Christmas Carol’... Alles kan!

Krimi-kerst

Je hoeft deze kerst niet voor de TV te kruipen om een crimineel goede Kerst te hebben! Koop of bedenk een whodunit spel en los een moord op tijdens het kerstdiner. Met wat lekker eten en drinken erbij zullen jij en je gasten een moorddadig goede tijd hebben!

Kerstdiner bestellen voor thuis

Het maakt niet uit of je je gasten hun kerstmaaltijd zelf laat kiezen, of dat je ze verrast met een overvloed aan heerlijke gerechten. Je hoeft in ieder geval niet te kiezen tussen je eigen plezier en dat van je gasten. Door je kerstdiner te bestellen heb je de vrijheid om ongewone kerstgerechten te bestellen, eens lekker gek te doen en alle tijd om gezellig met je gasten door te brengen. Probeer het eens uit!