20 January 2021 •

• Leestijd ongeveer 2 minuten.

Hoe maak je jouw menu aantrekkelijker voor veganistische klanten?

Mocht je het nog niet weten, steeds meer mensen kiezen voor veganistische maaltijden. Dit betekent dat je uiteindelijk moet gaan nadenken over hoe jouw restaurant deze klanten kan bedienen.

Het voordeel van een veganistisch vriendelijk restaurant is dat je meer bestellingen van deze groep klanten zult aantrekken, wat meer winst voor jouw restaurant betekent.

Natuurlijk kan het toevoegen van veganistische opties soms duur en moeilijk zijn, maar dat hoeft niet. Hoewel het in het begin misschien wat extra moeite kost, zullen je klanten zich uiteindelijk meer welkom voelen en jouw winst een boost geven. Dus, hoe kun je jouw menu aanpassen om de vega-gemeenschap aan te spreken?

Voeg om te beginnen een eenvoudige veganistische maaltijd toe aan jouw menu.

Het toevoegen van een veganistisch gerecht aan jouw menuaanbod hoeft niet vanaf het begin een uitgebreide klus te zijn. Soms is het de moeite waard om een eenvoudige maaltijd of twee toe te voegen en later te kijken naar het toevoegen van meer unieke gerechten.

Het is belangrijk om op te merken dat het toevoegen van een Griekse salade aan je menu niet altijd aantrekkelijk is voor dit soort klanten. Meestal is het de moeite waard om iets meer smakelijke gerechten voor veganistische klanten toe te voegen.

Hier zijn twee betaalbare recepten die je kunnen helpen om te beginnen!

Burrito bowl

Ingrediënten: Basmatirijst, olijfolie, knoflookteentjes, zwarte bonen, spinazie, appelazijn, honing, pikante pasta naar keuze, avocado, tomaat en rode ui.

Bereiding: Kook de rijst, laat het uitlekken en breng het dan terug in de pan om het warm te houden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg knoflook en uien toe. Bak ze tot ze goudkleurig zijn. Voeg nu honing, azijn, de door jou gekozen kruidenpasta en zwarte bonen toe.

Kook de spinazie en laat het uitlekken als het gaar is. Gebruik de rijst als basis en doe er vervolgens de zwarte bonen, spinazie, uien, tomaat en avocado bovenop.

Serveersuggesties: Je kunt het eventueel serveren met koriander en limoenschijfjes.

Knapperige lintsalade

Ingrediënten: Spinazie, rucola, wortel, komkommer, cherrytomaten, lente-ui, zwarte olijven en groene olijven.

Bereiding: Snijd alle bladgroentjes, en de snijd komkommer en wortelen in linten. Snijd de lente-ui in stukken. Meng het geheel in een kom.

Serveersuggesties: Maak een salade dressing van witte wijnazijn, olijfolie, mosterdpoeder, zout en peper en giet het druppelsgewijs over de salade.

We hopen dat deze recepten je op weg helpen om veganistische maaltijden toe te voegen aan je menu!