21 October 2021 •

• Leestijd ongeveer 2 minuten.

Zo verbeter je de manier waarop je je maaltijden bezorgt

Nu online maaltijdbezorging steeds populairder wordt, moeten restaurants zich aanpassen aan nieuwe manieren om contact te leggen met klanten. Soms kan zelfs de verpakking waarin het eten dat jij hebt verpakt de eerste indruk van je restaurant voor een klant bepalen.

Dit betekent dat zelfs als de chef het eten perfect heeft bereid, het gerecht rommelig kan worden gepresenteerd als het niet goed is verpakt. Dus: hoe kun je ervoor zorgen dat je klanten de maaltijd krijgen zoals de chef het had geserveerd? We vertellen het je graag.

1. Kies je verpakking met specifieke doelen in gedachten

Bedenk wat voor eten en drankjes je restaurant serveert. Zijn het vooral warme gerechten? Dan wil je bijvoorbeeld liever een verpakking die niet zompig wordt tijdens de bezorging.

Duurzaamheid, materiaal, formaat en gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden.

Duurzaamheid – Stevige verpakkingen die jouw lekkere maaltijd veilig houden onderweg naar je klanten.

Materiaal – Je kunt beter materialen gebruiken die minder slecht zijn voor het milieu dan wegwerpplastic. Gelukkig zijn er talloze opties beschikbaar in onze Partner Webshop.

Formaat – Gebruik geen verpakkingen die te groot zijn voor het gerecht dat is klaargemaakt. Kleinere verpakkingen zorgen ervoor dat het gerecht er netjes uit blijft zien.

Gebruiksvriendelijkheid – Probeer te focussen op verpakkingen die handig zijn voor je klanten. Houd er rekening mee dat verpakkingen gemakkelijk te openen zijn en geen vervelende scherpe randjes hebben.

Wil je de beste verpakkingen voor nog betere prijzen? Bezoek dan onze Partner Webshop.

2. Verpak je eten op een manier die voor het beste eindresultaat zorgt

Drankjes:

  • Houd koude drankjes gescheiden van warme gerechten
  • Probeer een bekerhouder te gebruiken om meerdere drankjes gescheiden te houden

Warme gerechten:

  • Houd gerechten onder een warmtelamp totdat ze worden opgehaald
  • Doe saus in kleine, stevige bakjes om knoeien te voorkomen

Vers eten:

  • Houd koude salades dicht bij koude drankjes om ze langer vers te houden

Door deze methodes te gebruiken verbeter je de bezorgervaring van je klanten nog meer. Een goede bezorgervaring zorgt ervoor dat klanten nog meer redenen hebben om nog een keer bij jou te bestellen!