28 January 2021 •

• Leestijd ongeveer 1 minuut.

5 redenen waarom je meer vega producten moet toevoegen aan je menu

Klanten veranderen van mening over dierlijke producten en deze gegevens bewijzen het!

Het is geen geheim dat de veganistische trend al een geruime tijd aan populariteit wint. Dit wordt verder bewezen door het aantal bedrijven dat hun hele strategie baseert op vlees- en zuivelvrije alternatieven. Gelukkig hoef je als restaurant niet op dit niveau in te spelen op de veganistische gemeenschap. Maar het zou wel verstandig zijn om te overwegen een paar vega-vriendelijke recepten aan je menu toe te voegen. En deze 5 gegevens bewijzen het!

Ongeveer 37% van de Nederlanders eet maandelijks een vegan maaltijd.

Dit is bijna 4 op de 10 Nederlanders.

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders (21%) geeft aan vaker dan de afgelopen 5 jaar te overwegen een veganistische maaltijd te bestellen.

Een dergelijke toename betekent dat veel klanten langzaam van mening veranderen over dierlijke producten. Je zou dit kunnen omzetten in winst voor je restaurant door je menu geschikter te maken voor veganisten.

53% van de jonge mensen (18-34 jaar) geeft aan maandelijks een veganistische maaltijd te eten.

Jonge klanten staan veel meer open voor het bestellen van veganistische maaltijden, en jouw restaurant kan van deze nieuwsgierigheid profiteren door een uniek veganistisch gerecht aan het menu toe te voegen.

Ongeveer 6 op de 10 Nederlanders (62%) geven aan dat zij wel eens alternatieven voor vlees overwegen als deze optie voorhanden is.

De belangrijkste drempel voor klanten om over te schakelen op een veganistisch eetpatroon is namelijk dat zij de smaak van voedsel met dierlijke producten missen.

Voor ongeveer 4 op de 10 Nederlanders is het aanbod van veganistische maaltijden van invloed op het restaurant waar zij bestellen.

Dit is het punt waar restaurants de meeste aandacht aan zouden moeten besteden. De invloed die een veganistische menuoptie kan hebben op het bestelgedrag van de consument is groot.

Dit betekent dat het nu een goed moment is om enkele veganistische gerechten in je plannen voor de toekomst op te nemen!