5 March 2021 •

• Leestijd ongeveer 4 minuten.

Dit zijn de winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards 2020!

We hebben de winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards 2020 bekendgemaakt. We hebben onze allerbeste partnerrestaurants in het zonnetje te gezet door ze te bekronen voor hun harde werk, toewijding en het bereiden van overheerlijke maaltijden.

De winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards 2020 werden bekendgemaakt tijdens de allereerste online Thuisbezorgd.nl Awardsshow ooit, gepresenteerd door Mark Wijsman. Alle genomineerde partnerrestaurants namen deel aan de Awardsshow via een speciale verbinding, waarbij de winnaars van iedere categorie in beeld werd gebracht en ze de mogelijkheid kregen om hun klanten te bedanken voor hun steun. Honderden andere partnerrestaurants en bekenden keken mee via de livestream. Ook was CEO Jitse Groen aanwezig om alle restaurantpartners toe te spreken.

Dick Franken, Director Partner Marketing bij Thuisbezorgd.nl: “We willen met deze awards de restaurants bekronen die dagelijks alles op alles zetten voor de Nederlandse consumenten. Tegelijkertijd hopen we veel van onze restaurantpartners te inspireren met de verhalen van de winnaars. We willen onze partners altijd verder helpen in hun groei en de Thuisbezorgd.nl Awards zijn een onmiskenbaar onderdeel daarvan.”

Er kon maar één restaurant simpelweg de allerbeste zijn. De prestaties van het Amsterdamse Tandoori Express zijn daarom beloond met de titel het beste restaurant van Nederland.

“We zijn ongelooflijk trots en blij met deze erkenning voor ons restaurant. Ons harde werk is eindelijk beloond met deze nationale titel”, zegt eigenaar Suleman Rana. “Onze sleutel tot succes? Een combinatie van heel hard werken en een extreme focus op de beste bezorging, de kwaliteit van onze maaltijden en redelijke prijzen.”

Tandoori Express uit Amsterdam is verkozen tot Beste Restaurant van Nederland, Beste Restaurant van Amsterdam én Beste Indiase Restaurant van Nederland.

De beste nieuwkomer onder de Nederlandse restaurants is Burger Special. Zij wonnen het afgelopen jaar de harten van hun klanten en werden daarvoor beloond tijdens de Thuisbezorgd.nl Awards. Verder bleek in 2020 dat Nederlanders nog steeds heel graag eten bij Domino’s Pizza, daarom zijn ze bekroond tot beste keten van Nederland.

Om onze diversiteit aan restaurants echt in de spotlights te zetten, hebben we dit jaar voor het eerst publieksprijzen voor het beste veggie restaurant van Nederland en de absolute gamechanger uitgereikt. Deze categorie was een erkenning voor restaurants die hun klanten iets unieks te bieden hebben of die uitblinken in het bereiden van heerlijk vegetarisch eten. De winnaars werden bepaald door directe stemmen van het hun klanten.

Het Groningse FLFL werd door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot beste veggie restaurant. FLFL staat bekend om haar vers geschepte falafel op basis van eigen receptuur. Klanten laten zich dagelijks verrassen door heerlijke gezonde gerechten die met huisgemaakte hummus, tahini en verse kruidenspread voor een ware smaakexplosie zorgen.

Björn Burgers werd door het uitgesproken eigen karakter uitgeroepen tot gamechanger van Nederland. Bij Björn Burgers eet je 100% vegetarische en veganistische burgers. Maar bij Björn Burgers vinden ze dat vegetarische burgers nog in de kinderschoenen staan. Daarom noemen ze zichzelf een concept-formule. Ze passen het menu regelmatig aan en experimenteren constant met verschillende recepten. Is het goed, dan blijft het. Valt een burger niet in de smaak, dan verdwijnt die onmiddellijk van het menu.

Bekijk hier de aftermovie van de Thuisbezorgd.nl Awards 2020

De winnaars ontvingen een exclusieve award om hun titel aan hun klanten te tonen. Ze ontvingen ook een speciaal prijzenpakket met waardebonnen voor klanten, Thuisbezorgd.nl merchandise en een waardebon om te besteden in de Partner Webshop, om hun omzet te verhogen.

Alle genomineerden werden gekozen op basis van specifieke criteria, zoals hun prestaties in 2020 – beoordeling op Thuisbezorgd.nl en het aantal ontvangen bestellingen – of hoe goed ze uitblinken als uniek restaurant of als restaurant dat een foodtrend volgt.

De winnaars werden beïnvloed door de klanten. Klanten konden hun stem uitbrengen op restaurants, hetzij rechtstreeks op de webpagina van de awards, hetzij door te bestellen en een recensie achter te laten voor hun favoriete restaurant op Thuisbezorgd.nl.

De beste restaurants van Nederland in de verschillende categorieën:

Winnaars per stad en categorie
Naast de landelijke winnaar heeft Thuisbezorgd.nl de lokale winnaars in 50 Nederlandse steden bekendgemaakt. Bekijk hier alle genomineerden en de winnaars per stad en categorie.