26 November 2020 •

• Leestijd ongeveer 2 minuten.

Doe je voordeel met de minder-vlees trend!

Het aantal vegetariërs is de afgelopen 10 jaar verviervoudigd. Gemiddeld 27% van de Europese consumenten geeft aan dat de komende vijf jaar verwachten hun vlees te verminderen. Minder vlees eten is duidelijk een blijvende trend. Slim dus om daar op in te spelen!

Door je menukaart uit te breiden met vegetarische en veganistische opties, doe je niet alleen je klanten een plezier, maar ook jezelf. Je breidt er immers je klantenkring mee uit en daarmee het aantal bestellingen. De minder-vlees trend biedt dus echt kansen. We zetten een aantal voordelen voor je op een rij.

Waarom vegetarische gerechten toevoegen aan je menukaart?


Geef je omzet een boost
Grotere groepen die eten willen bestellen, kiezen voor een restaurant dat iedereen iets te bieden heeft. Staan er geen vegetarische gerechten op je menu, dan verlies je in dat geval niet maar één bestelling, maar misschien wel tien.

‘Vegetarisch’ triggert om verder te lezen
Vegetarische opties op het menu zijn voor klanten een extra reden om je menukaart te bekijken. Ook als ze op dat moment toch kiezen voor een vleesgerecht, onthouden ze de vegetarische opties wel voor een volgende keer.

Behoud bestaande klanten
Steeds meer mensen eten minder of zelfs geen vlees. Ook jóuw klanten. Als je ze niet kwijt wilt raken aan de concurrent, moet je ze wel iets te bieden hebben. Dat betekent natuurlijk niet dat je restaurant volledig vegetarisch moet worden. Het is zelfs beter om beide opties aan te bieden, dus zowel gerechten met als zonder vlees.

Flexitariërs in opkomst
Flexitariërs besluiten bewust om hun vleesinname te verminderen. De opkomst van het flexitarisch dieet is waarschijnlijk de drijvende kracht achter belangrijke veranderingen in de markt, in vergelijking met vegetariërs en veganisten. Dit betekent dat je restaurant niet helemaal veganistisch hoeft te worden om te profiteren van de trend, het is zelfs beter om beide aan te bieden.

Waarom minder vlees?

  • Dit zijn voor consumenten de belangrijkste redenen om minder vlees te eten.
  • De impact van veeteelt op het milieu
  • Dierenwelzijn
  • Onze gezondheid

De verschillen

Veganisten eten geen vlees, vis of andere dierlijke producten, zoals eieren, zuivelproducten en honing.

Vegetariërs eten geen vlees en vis, maar wel eieren, zuivelproducten en honing.

Flexitariërs eten bewust minder vlees, bijvoorbeeld twee of drie keer per week in plaats van elke dag.