22 February 2021 •

• Leestijd ongeveer 1 minuut.

Het verbod op wegwerpplastic komt eraan: Dit is wat je moet weten

Wist je dat slechts 9% van het plastic wordt gerecycled, maar dat plastic nog steeds één van de belangrijkste verpakkingsmaterialen is? Het Europees Parlement heeft nu een plan opgesteld om het gebruik van plastic verpakkingen te verminderen en bepaalde artikelen zullen worden verboden.

Wat is wegwerpplastic?

Wegwerpplastic is een product dat geheel of gedeeltelijk van plastic is gemaakt en dat niet is ontworpen voor meervoudig gebruik, bijvoorbeeld door hervulling en hergebruik. De meeste restaurants gebruiken voedselcontainers en bekers die volledig uit plastic bestaan of plastic als voering hebben.

Wanneer treedt het verbod in werking?

Hoewel we geen officiële datum voor dit verbod kunnen bevestigen, weten we dat het verbod in de EU in juli 2021 van kracht zal worden. Wat betekent dat voor jouw restaurant? Als je zo snel mogelijk een manier vindt om met deze richtlijn rekening te houden, is jouw restaurant zo goed mogelijk voorbereid wanneer het zover is.

Wat wordt er precies verboden?

Als je begint met het zoeken naar plastic alternatieven voor de behoeften van jouw restaurant, ben je goed voorbereid als het verbod officieel van kracht gaat. Bij Thuisbezorgd.nl willen we onze restaurants zo veel mogelijk oplossingen bieden. Daarom hebben we op onze Partner Webshop een reeks verpakkingen beschikbaar die een alternatief bieden voor plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik.

Shop hier onze alternatieve verpakkingen.