Waar wil je eten bestellen?
Waar wil je eten bestellen?

Vind restaurants bij jou in de buurt

Tapas bestellen

Heb je zin in echte Spaanse tapas, maar geen tijd om te koken of uit eten te gaan? Maak het dan gezellig thuis, want Spaans eten bestellen doe je gewoon online bij Thuisbezorgd.nl!

Geniet van de lekkerste Spaanse tapas

Een tapa (meervoud: tapas) is een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt gegeten. Tegenwoordig worden tapas steeds meer als avondmaaltijd aangeboden. Tapas bestellen is dan ook ideaal voor het avondeten!

Oorspronkelijk is ‘tapa’ afgeleid van het Spaanse werkwoord ‘tapar’, wat afdekken of bedekken betekent. 'Tapa' is dan ook letterlijk te vertalen als 'deksel'. Hierdoor wordt vaak verondersteld dat tapas zijn ontstaan uit de gewoonte om een drankje letterlijk met een stuk brood en/of een plakje ham af te dekken.

Een langere uitleg over wat tapas zijn vind je op onze Foodwiki. Net zoals enkele voorbeelden zoals; Manchego, Ibericoham , Gambas al ajillo of Pulpo a la gallega.

Waarom eet jij vanavond tapas?

Tapas is een heerlijk zomers gerecht om te eten als aperitiefhapje, bijgerecht of hoofdgerecht. Dit is afhankelijk van welke soorten tapas je neemt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten, die variëren per bezorgrestaurant. Dit zul je merken tijdens het tapas bestellen.

Kies bijvoorbeeld voor een van de populaire tapas calamaris a la romana, pinchos de pollo of solomillo a la pimienta. Dit zijn gefrituurde inktvisringen, spiesjes van gemarineerde kip en biefstukpuntjes met pepersaus. Bestel dan ook meteen een lekker drankje bij jouw tapas. Dat wordt genieten!

Tapas bestellen doe je online bij Thuisbezorgd.nl

Heb je iets te vieren? Ergens eten is gezellig om te doen met je partner, familie of vrienden. Het is alleen nog leuker en makkelijker om jouw favoriete tapas te bestellen via Thuisbezorgd.nl, bij een bezorgrestaurant bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je eten van topkwaliteit is en op tijd wordt thuisbezorgd.

Voordelen online tapas bestellen

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen van online tapas bestellen bij Thuisbezorgd.nl!

  • Je betaalt gemakkelijk online. Ook andere betaalopties mogelijk.
  • Jouw eten wordt binnen een uur thuisbezorgd.
  • Je haalt restaurantkwaliteit in huis.
  • Je zit lekker thuis met je partner, familie of vrienden te eten.

Tapas bestellen in de grote steden

       
Tapas Almere Tapas Breda Tapas Enschede Tapas Nijmegen
Tapas Amersfoort Tapas Delft Tapas Groningen Tapas Rotterdam
Tapas Amsterdam Tapas Den Bosch Tapas Haarlem Tapas Tilburg
Tapas Apeldoorn Tapas Den Haag Tapas Leiden Tapas Utrecht
Tapas Arnhem Tapas Eindhoven Tapas Maastricht Tapas Zwolle

Staat je stad er niet bij? Vul dan je postcode in. Meer Spaanse gerechten ontdekken? Bekijk onze Foodwiki!