Korean cuisine2 edited
November 4, 2020 (Bijgewerkt November 16, 2020)

5 Koreaanse gerechten voor op je verlanglijstje

De Koreaanse keuken is eenvoudig, maar oh zo smakelijk – en een absolute eettrend die je niet mag missen. De meeste gerechten worden bereid met slechts enkele ingrediënten. Rijst, groenten, vis, zeewier en tofu (of dubu in het Koreaans) zijn de hoofdingrediënten waar elke kok bij zweert.

En wij? Wij hebben een paar overheerlijke Koreaanse gerechten op en rijtje gezet waar jij sowieso van gaat smullen. Lees verder voor meer informatie over al die Koreaanse heerlijkheden.

1. Bulgogi

Er gaat niets boven dit authentieke, op Koreaanse wijze gegrilde rundvlees (soms varkensvlees). Het vlees is gemarineerd in een mengsel van sojasaus, sesamolie, knoflook en pepers. Rib-eye is het meest gebruikte en smakelijkste deel, hoewel een lendenstuk ook erg populair is.

Je vindt deze smaakvolle traktatie niet alleen op een traditionele Koreaanse barbecue, maar we hebben onlangs ook fijngesneden bulgogi-rundvlees gezien als garnituur bij frietjes of als een hartig ingrediënt in bowls. Mals gekarameliseerd vlees, wie kan dat weerstaan?

Hier kun je bulgogi bestellen:

Temakery (Amsterdam), The Foodspot (Groningen), Korean Soul Food (Eindhoven)

Bulgogi

2. Bibimbap

Bibimbap is bekend als de Koreaanse versie van de Pokébowl en is geliefd om de voortreffelijke smaakcombinaties. Deze klassieker bestaat uit een basis van rijst, gemengd met hemelse ingrediënten. Deze variëren van verse en gefermenteerde groenten tot verschillende soorten vlees of zeevruchten zoals garnalen of inktvis. Afgewerkt met een gebakken ei, is dit gerecht ideaal voor het avondeten.

Hier bestel je bibimbamp:

Beter & Leuk (Amsterdam), Foody Kitchen (Zaandam), Zeta (Den Haag), SLA (Utrecht)

3. Kimchi

Kimchi heeft een speciale plek in het hart van veel Koreanen. Wat begon als een traditioneel bijgerecht bestaande uit gefermenteerde kool of witte radijs, evolueerde naar een eettrend die we niet meer kunnen wegdenken.

Alle groenten worden bewaard in een pekel gemaakt met ansjovis, gember, chilivlokken en knoflook. Maar wees niet verbaasd als de kimchi die je gisteren hebt gehad in niets lijkt op de kimchi die je de volgende dag aan de andere kant van de stad proeft. Geloof het of niet, er zijn meer dan 100 verschillende Kimchi-varianten. Aangezien de Koreaanse keuken is geëvolueerd, is de manier om Kimchi klaar te maken ook veranderd.

Nieuwsgierig geworden naar Kimchi? Van traditionele Koreaanse eetgelegenheden tot trendy Asian Fusion pop-up restaurants, kimchi vind je overal.

Kimchi is te bestellen bij:

The Bap (Amsterdam), Foo Concepts (Rotterdam), Roll or Bowl (Eindhoven)

kimchi

4. Gimbap

Maak kennis met de Koreaanse versie van sushi. Ja … echt waar! Koreanen hebben een eigen versie van de Japanse snack. Gimbap is gebaseerd op twee eenvoudige ingrediënten: gedroogd zeewier (gim) en rijst (bap). Maar daar houdt het nog niet op. Ze worden gevuld met spinazie, gezouten komkommerstukjes, wortels, rundvlees of tonijn. Dat wordt dus genieten. Deel het, eet het tijdens de lunch of eet het tussendoor; het is tijd om te gimbappen.

Maak kennis met de Koreaanse versie van sushi. Ja … echt waar!

Gimbap

5. Hotteok

Laten we alle rijstgerechten even aan de kant schuiven en maar meteen overgaan op het dessert. Hoeddeok – dat zijn de lekkerste pannenkoeken die je je kunt voorstellen, eerlijk waar. Het bewijs: stel je gewoon pannenkoekdeeg voor, gevuld met een mengsel van kaneel, honing, bruine suiker en stukjes pinda’s.

Halleluja, wat klinkt dat heerlijk! Eén hap van deze delicatesse brengt je smaakpapillen naar de zevende hemel. Beloofd.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel