Dna Hummus Bistro
December 6, 2021 (Bijgewerkt December 8, 2021)

Dé plek voor hummus waar Amsterdam verliefd op is geworden

Deze maand nemen we een kijkje Behind The Menu bij een van Amsterdams favoriete plekken voor hummus, en ze bezorgen nu tot aan je voordeur.

Hummus is een van ‘s werelds oudste gerechten met een lange geschiedenis van oorsprongsverhalen. En de manier waarop het bereid wordt kan al even gevarieerd zijn als de plaatsen waar je het kunt vinden. Alle variaties hebben echter één ding gemeen: het is een gerecht om te delen.

Het is de smaak van thuis, waar je ook vandaan komt en wanneer je maar wilt.

Het team achter d&a hummus bistro in Amsterdam weet dit maar al te goed. Opgericht door Adi Goldberg en haar zakenpartner, luidt het ethos van het restaurant als volgt: een plek om lekker te eten met goede vrienden.

“We wilden echt een plek creëren waar iedereen in Amsterdam welkom is om authentieke hummus te ontdekken in een ongedwongen, huiselijke omgeving”, vertelt Adi. “Onze filosofie draait echt volledig om goed eten en een goede sfeer”.

Enkele hoogtepunten op het menu zijn de immer populaire hummus cauliflower, een klassieke hummus afgetopt met krokante bloemkoolroosjes, knoflook en peterselie. Maar ook de hummus siniya, met gehakt, pijnboompitten en tahini is niet te versmaden.

Het is een eenvoudig idee, maar goed uitgevoerd. Met drie vestigingen in de stad in West, Oost en Zuid is d&a hummus bistro erin geslaagd zich te profileren als een restaurant dat elke buurt op de kaart wil hebben staan. “We hebben een menu dat de hele dag doorloopt, dus je kunt langskomen om te eten wanneer je er maar zin in hebt”, zegt Adi.

Hoewel hummus hier de specialiteit is, serveren ze ook heel wat andere gerechten die het menu eveneens aantrekkelijk maken voor de weinigen die misschien niet zo’n fan zijn van hummus. Denk aan gloeiend hete pannen met shakshuka – eieren gekookt in een mild-pittige tomatensaus met verse kruiden – geserveerd met huisgemaakt pitabrood, salades voor de liefhebbers van brunch of bijgerechten zoals de gegrilde aubergine met granaatappel, die overigens wel perfect samengaan met een smeuïge portie hummus.

We wilden een plek creëren waar iedereen welkom is om authentieke hummus te ontdekken.

Voor Adi is het deze flexibiliteit en het aanbod die d&a hummus bistro onderscheiden. “Het is de smaak van thuis, waar je ook vandaan komt en wanneer je maar wilt”.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel