December 17, 2020 (Bijgewerkt February 3, 2021)

Maak kennis met de chef die Michelin-waardig koken makkelijk laat lijken

Deze maand nemen we een kijkje Behind The Menu bij een van Nederlands beste restaurants, en ze bezorgen nu ook helemaal tot aan je voordeur

Het brein achter deze bekende bistro is Graham zelf, Graham Mee om precies te zijn. Een befaamde, in Liverpool geboren chef, die – na het vullen van bord na bord in tal van Michelin-restaurants nu zijn eigen restaurant runt in het bruisende hart van de Nederlandse hoofdstad.

De lokale fijnproevers (zoals wijzelf) zijn inmiddels helemaal verslaafd Michelin-diners aan huis. Graham Mee weet op de een of andere manier moeiteloos uitstekende gerechten te combineren met een goede ambiance, terwijl hij de smaken van de moderne Europese keuken versmelt met die kenmerkende Britse twist.

De lokale fijnproevers (zoals wijzelf) zijn inmiddels helemaal verslaafd aan Michelin-diners huis

Door gebruik te maken van biologische groenten, geteeld in de omgeving van Amsterdam, combineert de menukaart eersteklas kwaliteit met lokale ingrediënten, om zo perfecte gerechten te creëren, elke keer weer.

Als je de Michelin-gids op Instagram volgt, heb je waarschijnlijk de kaviaarwafels en gekonfijte zalm van Graham’s Kitchen al voorbij zien komen, want alle gerechten worden hier opgemaakt tot in de perfectie.

Van de burrata met fregola pastasalade, maïs en jalapenodressing tot de met miso geglazuurde aubergine die geserveerd wordt met polenta, groene asperges en shiitake.

Alle gerechten worden met heel veel oog voor detail gemaakt, waardoor ze bijna te mooi zijn om op te eten. Bijna. Neem samen met ons een kijkje in de keuken van een van de meest beroemde restaurants van Amsterdam, met Graham zelf, terwijl hij zijn gegrilde black Angus opdient.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel