In text 1 edited theavocadoshow hoc3829 095
November 4, 2020 (Bijgewerkt June 22, 2021)

Het paradijs voor avocadoliefhebbers heeft onlangs de eerste afhaallocatie geopend

Deze maand nemen we een kijkje Behind The Menu bij een van Nederlands beste avocado restaurants, en ze bezorgen nu ook helemaal tot aan je voordeur.

The Avocado Show staat bekend om Instagramwaardige menucreaties van ‘Pretty Healthy Food’: visueel verbluffende en overheerlijke gerechten, bereid met voedzame, duurzame avocado’s. Met liefde gemaakt én geserveerd. In de jaren dat The Avocado Show bestaat, heeft het succes een hoge vlucht genomen. Inmiddels is de eerste afhaallocatie in Amsterdam-Zuid een feit.

We vroegen mede-oprichter Ron Simpson het hemd van het lijf over de visie achter The Avocado Show, het blijvende succes van dit concept en de aanleiding voor het openen van een The Avocado Show To Go.

Hoe ben je op het idee gekomen voor The Avocado Show?

Mijn mede-oprichter Julien en ik zijn allebei fan van avocado’s en merkten dat steeds meer mensen gezonder en meer plantaardig willen eten. We bedachten dat het te gek zou zijn om een eigen restaurant te openen. Bovendien houden we ervan wanneer het eten niet alleen gezond en lekker is, maar ook mooi wordt gepresenteerd: zo kleurrijk en inspirerend mogelijk. Al die elementen hebben we samengebracht met dit concept. ‘Pretty Healthy Food’, dus!

Pretty Healthy Food, kun je uitleggen wat je daarmee bedoelt?

We vinden naast de smaak ook het visuele aspect belangrijk. Als wij gerechten maken voor The Avocado Show, willen we dat niet alleen de avocado’s erin zitten, maar ook een stukje presentatie. Daardoor wordt het echt een beleving en smaakt het nóg lekkerder. Wat betreft ‘Healthy’: je krijgt bij ons goede voedingsstoffen en gezonde vetten binnen, we maken poké bowls, sapjes, noem het allemaal maar op. Bij ons is elk gerecht lekker, voedzaam, gezond en mooi. Dat is ‘Pretty Healthy Food’.

Het is jullie gelukt om een enorme aanhang op te bouwen via social media. Drie jaar later is het duidelijk dat The Avocado Show veel meer is dan een tijdelijke trend. Wat denk je dat er achter je succes op lange termijn heeft gezeten?

Ik denk dat wij groot zijn geworden doordat wij heel veel mensen hebben geënthousiasmeerd. Die hebben The Avocado Show-ervaring gehad en vertellen dat natuurlijk weer aan hun vrienden. Mensen kunnen trek hebben in avocado’s zoals je trek kunt hebben in een hamburger of iets anders dat je bij een restaurant krijgt. Wij doen ons best om die mensen blij te maken met onze gerechten.

Je hebt altijd een echte focus gehad op duurzaamheid en duurzame ‘sourcing’, waarom is dat belangrijk voor een avocado-restaurant?

Op een duurzame manier ons bedrijf runnen zit bij ons in het DNA. We werken met producten uit de natuur en daar willen we respectvol mee omgaan. Daarom richten we ons op duurzame manieren om met zaken als ‘sourcing’ en verpakking om te gaan.

Op een duurzame manier ons bedrijf runnen zit bij ons in het DNA.

Heb je het idee dat het steunen van duurzame leveranciers en de zorg voor het milieu nu belangrijker is dan ooit?

Ik denk dat er al wel veel bewustwording is, vooral binnen de nieuwe generatie. Bewustwording creëren is een proces, verduurzaming op een betaalbare manier tot stand brengen is ook een op zichzelf staand proces. Laten we allemaal zoveel mogelijk ons best blijven doen om dat op grote schaal voor elkaar te krijgen!

Je hebt onlangs The Avocado Show To Go geopend in Amsterdam. Wat was de gedachte daarachter?

Wij geloven dat het genieten ‘Pretty Healthy Food’ onderdeel moet kunnen worden van je dagelijkse leven. Wat ons betreft wordt dat de nieuwe basis. Wij willen het makkelijker maken om op elk moment, waar je ook bent, lekker, gezond, mooi eten te krijgen. Dat willen we faciliteren met The Avocado Show To Go.

Nu de grote vraag, kunnen avo-liefhebbers nog steeds al hun favorieten op die afhaallocatie krijgen?

Niet alles wat we in het restaurant in de volledige beleving serveren, kun je ook thuis op die manier krijgen. Sommige gerechten zijn te fragiel om te bezorgen, die moeten echt ter plekke zo op je bord gemaakt worden. We willen namelijk wel dat het eten bij aankomst nog steeds mooi, lekker en voedzaam is. Een afhaallocatie heeft echt z’n eigen functie en bijbehorende identiteit en daar hebben we natuurlijk wel op ingespeeld.

Bij The Avocado Show To Go kun je daarom ook gerechten bestellen die je niet in het restaurant kunt krijgen. We hebben op ons afhaalmenu bijvoorbeeld niet de avocado toast staan, maar wel lekkere broodjes. Die komen veel beter aan op de plaats van bestemming.

Sommige gerechten die we in onze restaurants serveren, passen wel weer heel goed bij ons afhaalconcept. Het ontwerp van onze poké bowls is bijvoorbeeld prachtig, en dat hebben we op de één of andere magische manier kunnen vertalen naar een geweldig afhaalgerecht. In de juiste verpakking komt het precies zo aan zoals je het in het restaurant krijgt. Dat is te gek.

the avocado show

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Ik kijk altijd goed om me heen. Wat ik zo leuk vind, is dat eten zo universeel is. Dat kinderen er blij van worden, bejaarden en alles daar tussenin. Ik volg online veel creatieve mensen, zoals chefs en foodstylisten. Maar ook als ik een heel tof gerecht van tweehonderd dollar bij een driesterrentent zie, haal ik daar inspiratie uit: ‘Past zoiets niet bij The Avocado Show? En kunnen we dat dan voor een betaalbare prijs doen?’

Ik kijk altijd goed om me heen. Wat ik zo leuk vind, is dat eten zo universeel is.

Natuurlijk past niet alles bij ons restaurant. Maar alles wat je tegenkomt, verbreedt wel je horizon een beetje. Tien jaar geleden hadden we ook niet gedacht dat men ooit huisgemaakte limonades uit de automaat in restaurants zou verkopen. Maar dat is een hele vette manier om mensen te stimuleren om meer water te drinken. Je kunt er allerlei smaakjes in doen, vers fruit en kruiden. Ik vind dat fascinerend!

Tot slot: wat is je favoriete gerecht op het menu?

Dat verschilt per dag! Ik vind de avocado frietjes echt fantastisch. En onze poké bowls: niet alleen de vegan versie, maar ook de poké bowl met verse munt, mango en zalm. Het klopt allemaal met wat we bedoelen met ‘Pretty Healthy Food’. Het is voedzaam, het is lekker en het is echt mooi. I like it.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel