Shutterstock 123096739
August 7, 2020 (Bijgewerkt September 11, 2020)

Deze broodjeszaken in Den Haag mag je niet missen

De bescheiden boterham is een waar wereldgerecht waar je alle kanten mee op kunt – geen wonder dat zoveel Nederlanders twee broodmaaltijden per dag eten. Dat geen dag met brood hetzelfde hoeft te zijn, bewijzen deze heerlijke Haagse broodjeswinkels. Van klassieke broodjes tot iconische stadsfavorieten, van fijne tosti’s tot hippe happen, hier haal je de beste broodjes van de stad. Of je laat ze bezorgen natuurlijk.

Happy Tosti

Centrum

Tussen het Binnenhof en het Centraal Station vind je Happy Tosti, dé plek voor een geroosterd broodje in Den Haag. Hier eet je in de ochtenduren of tijdens de lunch tosti’s of panini’s, al dan niet met een kopje dagsoep of een salade erbij. Er staan klassiekers op het schoolbordmenu, zoals de tosti ham-kaas en de panini mozzarella, maar ook bijzondere bammetjes, waarvan de Tosti Raclette en de Speculaas Special goede voorbeelden zijn

De werknemers van Happy Tosti verklaren zichzelf ‘happy’ en als klant ben je dat binnen de kortste keren ook. Er zijn lekker veel zitplaatsen en een deel van de tafeltjes heeft een schommel als zitje, wat daadwerkelijk blij maakt – zomaar even wiebelen midden op een werk- of winkeldag. Passend bij het vrolijke thema zijn ook de choco-banaantosti en het sociale bedrijfsmodel achter deze franchise: twee derde van de mensen die hier werken hebben een arbeidsbeperking.

Lekker Brood

Centrum

Biologische ingrediënten en een langzaam productieproces waarbij het deeg 48 uur mag rijzen, dat zijn de principes achter Lekker Brood, een bevlogen bakkerij op de Herengracht. Met hun ambachtelijke broden en andere baksels, die op allerlei plekken in de stad – van museum Museon tot theater Het Nationale Toneel en strandtent De Staat – worden verkocht, bieden ze tegenwicht aan de opmars van het afgebakken supermarktbrood. Als voorbij wandelende klant kun je binnenstappen voor een chocolade croissantje, een kaas-komijnstick of een belegd broodje met bijvoorbeeld fenegriekkaas of kiprollade. De seitan-saucijzenbroodjes zijn de perfecte vier-uur-snack. Vlak voor de deur van de winkel staat een bankje waar je je maaltijd lekker in het zonnetje kunt opeten.Bestel je voor thuis of op het werk, dan wordt je broodje als het even kan bezorgd met de fiets. Want duurzaamheid staat hier ook hoog in het vaandel.  

Biologische ingrediënten en een langzaam productieproces waarbij het deeg 48 uur mag rijzen, dat zijn de principes achter Lekker Brood

Bakker Bart

Centrum

Bart is zonder twijfel de bekendste bakker van Nederland. Al sinds 1977 bakt hij zijn brood voor de ogen van zijn klanten, in de winkel, zodat zijn baksels altijd vers zijn en het er altijd heerlijk ruikt. Ook Bakker Bart’s belegde broodjes waren meteen een succes. 

Het broodje kruidenkaas is niet meer weg te denken uit het Nederlandse broodjesrepertoire. Andere topgerechten zijn het Bartje (een driehoekig hard broodje) carpaccio en het broodje gezond. Maar de bakkerij met lunchroom, die twee vestigingen in het centrum van Den Haag heeft, biedt veel, veel meer. Eigenlijk is er zowat geen broodproduct te bedenken dat bij Bakker Bart niet wordt gebakken. 

Er zijn böreks, donuts, stukken pizza en stroopwafels. Focaccia’s, panini’s en een broodje bal. Dat Bart met zijn tijd meegaat, blijkt uit een aantal trendy toevoegingen aan het menu, zoals het broodje pulled pork, het broodje vegan met hummus en walnoten, en het glutenvrije haverbrood. Bakker Bart is van alle broden thuis.

Het broodje kruidenkaas is niet meer weg te denken uit het Nederlandse broodjesrepertoire.

Burgerbar

Centrum

Is jouw favoriete broodbeleg bij uitstek de burger? Dan hoef je niet verder te kijken dan Burgerbar. Want reken je de burger tot de categorie broodjes –klinkt misschien gek, maar is eigenlijk superlogisch – dan is Burgerbar een van de beste broodjeszaken in Den Haag. Hier zijn de hamburgers van geweldige kwaliteit rund- of kippenvlees gemaakt. En de hotdogs trouwens ook. Er zijn talloze opties voor toppings, van blauwschimmelkaas tot een gebakken ei, jalapeño’s en samuraisaus. 

Voor de grote trek zijn er burgermenu’s, compleet met een goede portie patat en saus. Een los bijgerecht bestellen kan ook: gefrituurde uiringen bijvoorbeeld, of een salade met geitenkaas en avocado. Eet je vegetarisch, dan kies je uit een kikkererwtenburger of een portobelloburger. 

Ook wat de broodjes betreft is de keuze aan jou. Een sesambolletje, Italiaanse bol of bruin broodje behoren tot de ‘gewone’ mogelijkheden. Wil je op chic, dan is er een brioche de luxe. Het is de perfecte partner voor de topburger van Burgerbar: de Wagyu.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel