Hero image for den haag ramen (1)
July 23, 2020 (Bijgewerkt May 5, 2021)

Dit is de crème de la crème onder de ramen noedels in Den Haag

In de binnenstad van Den Haag, in en rond het kleine maar levendige Chinatown waar toko’s, restaurants en zaken vol prullaria samenkomen, vinden alle lagen van de Haagse bevolking elkaar. In de ramenbars slurpen echte Hagenezen zij aan zij met overheidsmedewerkers, kabinetsleden, dagjesmensen op zoek naar het strand of het Plein en soms zelfs een lid van het koninklijk huis. Wil je regelrecht op de top ramenrestaurants af, zorg dan dat je dit lijstje bij de hand hebt, want dit zijn de beste ramenrestaurants op een rij. Liever thuis genieten van een kom hete ramen? Geen probleem. Deze pareltjes bezorgen ‘m namelijk met alle liefde bij jou thuis.

Momiji Sushi

Centrum

De ruimste keuze in Japanse ramen in heel Den Haag vind je bij Momiji. Tien verschillende noedelsoepen staan er op het menu van het ramenrestaurant op de Gedempte Gracht, dat maar een paar deuren verwijderd ligt van het even populaire zusterrestaurant Momiji Sushi. Beide eetgelegenheden liggen, hoe kan het ook anders, in Chinatown, onderdeel van de Haagse binnenstad. 

De meeste soepjes, van de traditionele Pork Ramen tot de pittig-romige Volcano, hebben een lichtgekleurde varkensbouillon als basis en worden geserveerd met geroosterd varkensvlees en groenten. Interessant is de Pesto Ramen, een fusiongerecht met, inderdaad, pesto, en Parmezaanse kaas erover. Eet je liever geen varkensvlees, dan kun je kiezen voor een kip-noedelsoep met malse kipdijfilet, een rundvleesvariant of de Green Ramen, vegetarisch met seizoensgroenten.

Voor grote eters zijn er de Ramen Menu’s, in de varianten Pork en Chicken – met gyoza en een drankje – of Green, met vegetarische tempura.

street food by han

Streetfood by Han

Centrum

Culinair duizendpoot Han Ji blijft de Nederlandse horeca vernieuwen. Nog niet zo lang geleden liet hij zijn Michelinster (voor zijn Frans-Aziatische fusionrestaurant HanTing Cuisine) los in ruil voor het gezonde, pittige, umamirijke eten uit keizerlijk China. En ook voor zijn nieuwste concept, Streetfood by Han, ging hij terug naar zijn Chinese afkomst. Op het menu staat lekkers uit de straten van heel Azië. Salades, bao buns, pokébowls, allemaal met poëtische namen en kleurrijke ingrediënten. Wij kwamen voor de ramen. Daarvan staan er vier op de kaart: vega, vlees, vis en eend. De King Of The Sea spant wat ons betreft de kroon: een noedelsoep op basis van kreeftenbouillon met kokkels, zalm, rivierkreeftjes én gamba’s. In de Meaty As Can Be en de ietwat duister genaamde This Duck Ain’t Swimming Nowhere zie je Han’s liefde voor fusion terug: Japanse ramen noedels geserveerd in Thais aandoende kokossoep. Streetfood by Han is dagelijks geopend voor lunch en diner.

Culinair duizendpoot Han Ji blijft de Nederlandse eetcultuur vernieuwen.

soma ramen

Soma Ramen

Centrum

Nieuwkomer tussen de beste Haagse ramenrestaurants is Soma Ramen, waar de noedelsoepen ware juweeltjes zijn. Neem nou de Spicy Tokyo Ramen, een huisgemaakte kippenbouillon met sojasaus, cha siu, een viskoekje, een half ei, menma (bamboe), prei, een groene groente, mais, lente-ui, gember, nori en taugé. De Mezasoba is een ‘droge’ ramen, met noedels in een dikke saus in plaats van een bouillon, en daarop onder andere rundergehakt, een eidooier, prei en wortel. Je mengt de dooier door de rest voor je begint met eten. Niet zomaar ramen bij Soma Ramen.

Nieuwkomer tussen de beste Haagse ramenrestaurants is Soma Ramen, waar de noedelsoepen ware juweeltjes zijn.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel